2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Belediye ve SHÇEK protokol imzaladı

DENİZLİ BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Denizli'deki eski erkek yetiştirme yurdu ve arkasındaki İl Özel İdaresi'ne ait alan, yeşil alana dönüştürülmek üzere Denizli Belediyesi'ne devredilirken, Denizli Belediyesi'nin Huzurevi arkasındaki arsası da Sevgi Evi yapılmak şartıyla Bakanlığa devredildi.

İşbirliği için Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve yardımcısı Osman Zolan, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın Denizli Belediyesi'nde bir araya geldi.

Bakan Aliye Kavaf, protokol öncesi yaptığı konuşmada, Denizli Belediyesi'nin yeşil alan konusunda İncilipınar, Çamlık Park ve Sümer Park gibi birbirinden güzel büyük projelere imza attığını hatırlatarak, "Bugün Denizli Belediyesi ile bir protokol imzalıyoruz. Eski Erkek Yetiştirme Yurdu'nun bulunduğu alanı, yeşil alan olarak kullanılmak kaydıyla Denizli Belediyesi'ne devir ediyoruz. Bunun karşılığında da Denizli Belediyesi'ne ait huzurevinin arkasındaki arsayı, Sevgi Evi yapılmak kaydıyla biz devir alıyoruz. Amacımız hem Denizli'nin daha yeşil, estetik açıdan daha güzel bir görünüme kavuşması hem de kentimize Sevgi Evi kazandırılmasıdır. Yeşil alan konusunda Başkan güzel örnekler sergiledi. Denizli Belediyesi'nin sosyal hizmetler konusunda da bize verdiği destekten dolayı ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de gerek belediyeden bakanlığa ve gerekse bakanlıktan belediyeye devredilen arsalarla Denizli'nin kazanacağını belirterek, "Eski Yetiştirme Yurdu'nun olduğu bölgeyi yeşil alan olarak kentimize kazandırıyoruz. Oradaki yetiştirme yurduna ait binaları, yurtları ve hemen arkasındaki Özel İdare'ye ait yerler bundan sonra Denizli halkının yeşil alan ihtiyacını karşılamak üzere düzenlenecek. Denizli Belediyesi de mükellefiyetleri olarak kendine ait arsayı SHÇEK Genel Müdürlüğü'ne devir edecek. Bakan Kavaf'a beton yığınları arasında bir yeşil alan kazandırdığı için minnet ve şükranlarımı arz ediyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca protokolün içinde yer almayıp da yeşil alan yapılmak şartıyla arsayı devir eden İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi Başkanlarıma da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış protokol metnini imzaladı.

DENİZLİ BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 11:54:05
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 13:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?