2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Belediyede 6 gözaltı

Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü ile emekli Satınalma Saymanı'nın da aralarında bulunduğu altı kişi, "usülsüzlük yapmak rüşvet almak ve vermek" iddiasıyla gözaltına alındı.

Denizli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, sekiz ay önce yapılan bir ihbar üzerine bir çalışma başlattı. Emniyet ekipleri, bu sabah Denizli Belediyesi'ne gelerek toplantı halinde olan Temizlik İşleri Müdürü R.Ş.'yi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında belediyeden bir sene önce emekli olduğu öğrenilen Satın Alma Müdürlüğü Saymanı S.E. ile Denizli Belediyesi'ne çöp torbası veren M.O. ile eşi ve olaya adı karışan iki kişi gözaltına alındı.

Denizli Belediyesi, evsel atıkların geri dönüşümünü sağlamak amacıyla dört yıl önce konutlara ve iş yerlerine ücretsiz çöp poşeti dağıtmaya başladı. Üzerinde "Temiz Denizli" yazan poşetlerin belediyeye satımını ise ihaleyi kazanan bir firma yapmaya başladı. Bu güne kadar milyonlarca çöp poşeti vatandaşa ücretsiz dağıtıldı. Altı ay önce polise başvuran bir vatandaş, Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü R.Ş.'nin rüşvet karşılığında çöp poşeti alımında usulsüzlük yaptığı iddiasında bulundu. İddialara göre, çöp torbası veren firma kantar fişlerinde usulsüzlük yaparak eksik mal teslim ediyor bunun karşılığında belediye yetkililerine rüşvet veriyor ve bu rüşvetleri gayri resmi kasa defterinde kayıt altına alıyor."

Konuyu gizli soruşturma kapsamına alan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri belediyeye çöp poşeti satışı yapan firmanın sahibi M.O.'nun resmi olmayan kasa defterini ele geçirdi. Kasa defterinde yapılan incelemeler ve kantar fişlerinin kontrolü sonucu iddiaların ciddi olduğu belirlendi ve harekete geçildi. R.Ş., dört sivil polis tarafından belediyede toplantı yaparken gözaltına alındı. M.O. ve eşi işyerinde, emekli satın alma müdürlüğü saymanı S.E. de evinde gözaltına alındı.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 14:04:35
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 14:22:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?