3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediyeden domuz gribi semineri

DENİZLİ'DE VATANDAŞLAR

Seminere Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. İbrahim Ünlü, Devlet Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kutlu, Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İlker Güner ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hastalık konusunda kamuoyunda ciddi bilgi kirliliği olduğuna işaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, vatandaşları doğru bilgilendirmek amacıyla bu seminerleri düzenlediklerini söyledi. "Domuz gribine karşın alınabilecek her türlü tedbiri aldık. Camiler, santral garajı, pazaryerleri, etüt merkezlerini ve halk otobüslerinde geçtiğimiz günlerde dezenfeksiyon çalışması yaptık. Periyodik aralarla bu işlemi tekrar yapıyoruz. Ayrıca burada olduğu gibi bilgilendirme toplantılarını da

sürdüreceğiz. Yaşanan yoğun bilgi kirliliği toplumda paniğe yol açıyor. Biz bu konuda ilk ağızdan, konusunda uzman doktorlarımızla vatandaşlarımızı bilgilendirmek için şehrin farklı bölgelerinde bu toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu günde burada Fatih Kaplı Pazaryeri Çok Amaçlı Toplantı Salonu'nda bölge halkını bilgilendirmek için bu semineri organize ettik. Katılım çok iyi. Bu seminerlerin devamı da gelecek" dedi.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Kutlu, hastalığın belirtileri ve risk grupları hakkında bilgi verirken; Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. İlker Güner, hastalıktan korunma yollarını anlattı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 18:37:00
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 22:39:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?