5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Belediye'den gençler için 'Etüt Merkezi'

Denizli Belediyesi'nin çocukların okul dışı eğitim faaliyetlerini öğretmenleri eşliğinde sürdürmeleri amacıyla yaptırdığı "Etüt Merkezi" ve gençlerin geleceğe hazırlanmaları için yaptırdığı "Gençlik Merkezi" açıldı. 

Karaman Mahallesi'ndeki merkezlerin açılışına Denizli Valisi Gazi Şimşek ve eşi Güler Şimşek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve eşi Ayşen Zeybekci, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Başkan Zeybekci, belediyenin çocuklara ve gençlere yönelik bir proje yürütürken hiçbir kaynak ve maddi sınırlama olmaksızın çalıştığını söyledi. Çocuklara ve gençlere yapılan yatırımların ülkenin geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu belirten Zeybekci, "Dünyada akıl almaz gelişmeler yaşanıyor, değişimler oluyor. 

Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu gelişmelere hazırlamak bizlerin görevi. 

Onlar, gelecekte ülkemizin hangi ligde olacağı ve gelişmeler karşısında nerelerde yer alacağımız belirleyecek. Bizler de onları geleceğe hazırlayacağız. Kurtuluş Savaşı'ndan sonra bayrağını göklere çeken bu millet bağımsızlığını tam olarak sağlayamamıştır. Bilim, teknoloji, sanayi ve ekonomide tam bağımsız ülke olmak için çocuklarımızı çok iyi yetiştirmeliyiz. Bu da sağlıklı, temiz ortamlar oluşturmakla başlar. Belediye olarak, çocuklarımızın ve gençlerimizin güvenilir, sağlıklı yerlerde ve teknolojiyle donatılmış ortamlarda çalışmaları için merkezler açmaya başladık. Sevindik, Çamlık Nikah Sarayı altı ve Yenişehir'de de etüt merkezleri açacağız" dedi. 

Vali Şimşek ise, ''Son 3 yılda belediyelerin eğitim alanındaki faaliyetleri, takdirle karşılanmaktadır. Bu tür merkezler, gençleri biraraya getirip, kendi sorunlarını tartışmaları, çözüm bulmaları ve ülkenin ileri gitmesi konusunda yapacağı çalışmaların zemini olarak büyük önem taşıyor. Denizli Belediyesi'nin açtığı bu merkezler, 30 yıl sonra ülke geleceğinde söz sahibi olacak gençlerin bugünden gelecekteki sorumluluklarını taşıyabilmeleri için son derece önemlidir'' diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Şimşek, eşi Güler Şimşek, Başkan Zeybekci, eşi Ayşen Zeybekci, çocuklarla kurdeleyi keserek Etüt Merkezi'ni hizmete açtı. Etüt Merkezi'nde, çocukların öğretmenleriyle ders yapabilecekleri sınıflar, bilgisayar odası, oyun odası ve dinlenebilecekleri ve çeşitli yarışmaların düzenleneceği bir de salon bulunuyor.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 14:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?