2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Belediyeden halk otobüsleri açıklaması

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, toplu ulaşım hizmetlerini yürüten şirketin seferlere çıkmadığını sabah saat 06:00'da öğrendiklerini belirterek, bu saatten sonra alınabilecek her önlemi aldıklarını söyledi. 

Denizli'de, özel halk otobüslerinin bugün seferlere çıkmaması sebebiyle ulaşımda yaşanan olumsuzluk üzerine Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Zolan bir açıklama yaptı. Belediyenin toplu ulaşım hizmetlerini yürüten şirketin sözleşme gereklerini yerine getirmediğine dikkat çeken Zolan, "Kamuoyunun bildiği gibi otobüslerle ilgili sıkıntı vardı. Bu süreçte, otobüsle ilgili sözleşmeyi kazanan firma fesih istedi. Bu talep üzerine sözleşme karşılıklı fesih oldu ve yeni ihale süreci başlatıldı. Bu fesih
şartnamesinde, yeni şirket devreye girinceye kadar mevcut şirketin devam etmesi gerekirdi. Yapılan anlaşma ve sözleşme bu şekildeydi. Dün akşama kadar mevcut şirket sorumluluğunu yerine getirmiştir. Fakat bugün sabah araçların sefere çıkarılmadığını öğrendik. Sabah saat 06:00'da olayı öğrendikten sonra yapılabileceklerin tamamını yaptık" dedi. 

Burada halkın mağduriyete uğradığını belirten Zolan, "Bu konuda mevcut şirketle yaptığımız görüşmelerde olumlu sonuç alamadık. Çıkmama konusunda kararlarına devam ettiler. Bu sebeple yeni ihaleyi alan şirketle görüşmelerimiz devam ediyor. Onların devreye girmesini de hızlandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Zolan, yarın sabahtan itibaren sorunun kalıcı olarak çözüleceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Bugün kendi araçlarımızı devreye soktuk. Yarın ise bu sıkıntı çözülmüş vaziyette günlük yaşantıya devam edilecek. Yarın sabahtan itibaren otobüsler 3- 4 gün ücretsiz olacak. Mevcut şirkete bu durumdan dolayı cezai işlem uygulanacak. Sözleşmeyle ilgili ne gerekiyorsa yapılacak."

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2008 Pazartesi 16:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?