3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediyeden Osmanlıca kursu

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN OSMANLICA KURSU

Denizli Belediyesi'nin Halk Eğitim Merkezi ve Elmas Kalem Derneği işbirliği ile düzenlenen Osmanlıca Kursu yeniden başladı.

Kursunun açılışında bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar; geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğini şekillendirmesinin mümkün olmadığını belirtti. Çınar, "Her yıl büyük ilgi görmekte olan Osmanlıca kursları için Denizli Belediyesi, adeta merkez oldu. Denizli Belediyesi ismi geçen ya da içersinde Denizli geçen bütün belge ve belgeleri Denizli arşivinde toplanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Osmanlı arşivlerinde Denizliye ait 50 bin belge olduğunun söylendiğini kaydeden Çınar, "Bu belgeler bize gelmeye başladı. Bu anlamda Elmas Kalem Derneği'nin Osmanlı Türkçesi ile ilgili ortak kurs düzenleme teklifini yerinde gördük .Kendilerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. Denizli Belediyesi olarak bu tür kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini ifade eden Çınar Osmanlıca kursuna vatandaşların göstermiş olduğu ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi.

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN OSMANLICA KURSU
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 14:43:03
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?