3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Belediyeden ücretsiz ilaçlama

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ İLAÇLAMA

Denizli Belediyesi, fırınlar, lokantalar ile gıda üretimi ve satışı yapan tüm işyerlerine ücretsiz jel ilaç uygulaması gerçekleştiriyor.

Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, uygulamaya koyduğu proje ile gıda üretimi ve satışını yapan tüm iş yerlerine ücretsiz jel ilaç uygulaması gerçekleştiriyor. Hamamböceği kontrolünü sağlamak için uygulamaya konulan proje hakkında bilgi veren Denizli Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü İlaçlama Sorumlusu Veteriner Hekim Selim Gürsoy, proje kapsamında bu güne kadar 2 bin işyerinin ilaçlandığını söyledi.

Lokanta, fırın, şeker ve unlu mamül üretimi ve satışı yapan yerlerde jel ilaçlama uygulamasının ücretsiz yapıldığını belirten Gürsoy, "Hamamböceklerinden insanlara geçen Salmonellosis, Tuberculosis ve çocuk felci gibi hastalıkların riskini Denizli halkı üzerinde minimuma indirmek için bu projeye başladık. Hamamböcekleri ile mücadele ederek Denizli halkının yaşam kalitesini yükseltmek hedefindeyiz. Bu mücadeleyi gerçekleştirirken insanlar, evcil hayvanlar gibi hedef dışı canlılara zarar vermeden doğal yaşamı ve çevreyi koruyarak hamamböceklerinin çoğalmasını önlemek istiyoruz. Yine proje kapsamında Denizli'de çevre sağlığı bilincinin geliştirilmesini, yapılan mücadelelerin diğer belediyelere örnek teşkil etmesini istiyoruz. Proje ile Denizli Belediyesi sınırlarında çevre ve halk sağlığını korumak ve geliştirmek adına büyük bir adım atılmış oldu" dedi.

Proje ile aynı zamanda ilaçlamayı gerçekleştiren belediye ekiplerinin konuyla ilgili eğitimde vereceğini belirten Gürsoy, "Türkiye'de ilk kez bir belediye jel ilaç uygulamasını ücretsiz gerçekleştiriyor. Şimdiye kadar yaklaşık 2 binin üzerinde esnafa ulaştık. Uygulamamızı aylık periyotlar halinde sürdüreceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 10:52:01
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 18:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?