6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Belediyeden vatandaşlara çağrı

DENİZLİ BELEDİYESİ'NDEN VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Denizli Belediyesi, Torba Yasası kanunu kapsamında çeşitli vergi cezalarına af getirildiğini belirterek, vatandaşlara aftan yararlanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğü giren 6111 sayılı Torba Yasası kapsamında Denizli Belediyesi'ne Emlak, Çevre Temizlik, İlan-Reklam Vergileri, Su Ücretleri, çeşitli para cezaları, bunlara ait gecikme zammı ve faiz borcu bulunan vatandaşların, en geç 02 Mayıs 2011 tarihine kadar belediyeye başvurmaları halinde, gecikme zamları büyük oranlarda düşürülerek yeniden düzenleneceği bildirildi. Denizli Belediyesi yetkilileri belediyeye borçlu olan mükelleflere ödemelerde büyük faiz indirimleri ve taksit avantajları sağlayan bu fırsatı değerlendirmelerini, bu aftan yararlanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, "6111 sayılı kanun kapsamında vatandaşlarımızın belediyemize olan 31 Aralık 2010 tarihi itibari ile olan borçlarının yeniden yapılandırılması ile ilgili kanunun yürürlüğü girmesi ile belediye olarak çalışmalarımızı tamamladık ve vatandaşlarımızı tüm müracaatlarını almaya başladık. Borçlarının yeniden yapılandırılması ile hem peşin hem de taksitle gerekli çalışmalar yürütülüyor. Bu aşamada ilk ödemeler mayıs ayında başlayacak. Taksit seçeneklerine göre devam edecek" dedi.

Ünal, müracaatların 2 Mayıs 2011 tarihinde sona ereceğini hatırlatarak; "Tarihi bir fırsat olan bu haktan tüm vatandaşlarımızın faydalanmasını istiyoruz. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar müracaat edilmediği takdirde bunların yapılandırılması mümkün değil. 31 Aralık 2010 tarihine kadar ödenmemiş borçlar ile faizlerin büyük kısmı yüzde 70'lere varan kısmı affedilmiş oluyor. Bunun yanında belediyemize olan tüm borçlar ile hemen hemen belediyemizin işlemlerini yürüttüğü vergi, harç ve diğer işlemlerin yüzde 80lik kısmı 6111 sayılı kanun kapsamında değerlendirilmektedir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2011 Perşembe 16:57:01
Güncelleme :15 Nisan 2011 Cuma 01:25:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?