5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Belkon'da son kuralar çekildi

Denizli Belediyesi tarafından 1997 yılında yapımına başlanan 464 konutlu Belkon Toplu Konutları'nda, son kalan 168 evin sahibini çekilen kura sonucu belirledi.
 
Denizli Belediyesi tarafından belediye çalışanlarının konut ihtiyacını karşılamak üzere yaptığı Belkon Sosyal Konut Projesi'nin son etabında yer alan 168 konutun kura çekimi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda noter huzurunda gerçekleşti. Çekilişe, üyeler ve yakınları katıldı.
Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Çalışkan, projede sona gelindiğini belirterek, "Bu projenin bitmesi için kredi çekilmesine karar verildi. Kredi çekilmemesi durumunda ise yaklaşık 4 yıl daha beklenmek zorunda kalınacaktı. En çok kredi miktarı 11 bin YTL olacak. Bu kredinin faizini düşürmek için bankalarla görüşme içindeyiz. Krediyi çekebilirsek, belediyeye hiçbir para ödemeyeceksiniz. Ödemeler sadece bankaya yapılacak. Bu konu 15 gün içinde netleşecek. Sonuç, mektupla yazılı olarak üyelere iletilecektir" dedi. Konutları 29 Ekim 2007'de bitirmeyi planladıklarını belirten Çalışkan, "Herkese huzur içinde konutlarda oturması temennisinde bulunuyorum" dedi.
 
Daha sonra, ilk hak sahibinin kurası çekildi. İlk hak sahibi olarak kura çeken, Sadık Kuş kendi konutunun katını ve yerini kurayla belirledi.
Ardından tüm hak sahiplerinin konutları çekilen kura ile belirlendi.
 
Belkon Sosyal Konut Projesi'nde, yeşil alan, çevre düzenlemesi, çocuk oyun grubu ve basketbol sahası da yer alıyor.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2006 Pazar 18:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?