3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Beşiktaş'a nüfus cüzdanı

Denizli’de geçen hafta doğan ve Beşiktaş ismi verilen bebek, nüfus cüzdanına kavuştu.
Beşiktaş kongre üyesi olan baba Hasan Kiriş, 5 Mayıs tarihinde dünyaya gelen bebeğinin ismini Beşiktaş koyarak gündeme gelmişti.

Fanatik bir Beşiktaş taraftarı olan Hasan Kiriş, bugün Denizli Nüfus Müdürlüğü’ne giderek çocuğunun nüfus cüzdanını çıkarttı.

Başta oğlunun isminin tescil edilememesi ile ilgili kaygılar taşıyan Kiriş, nüfus idaresinde istediği ismi koymakta serbest olduğunu öğrenince büyük sevinç yaşadı.

Gerekli belgeleri görevlilere veren Hasan Kiriş, oğlunun adını Beşiktaş Murat Deniz Kiriş olarak yazdırdı. Görevli bayan memurların da Beşiktaşlı olması babanın sevincini arttırırken, gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Hasan Kiriş, üzerinde Beşiktaş Murat Deniz Kiriş yazılı oğlunun nüfus cüzdanını aldı.

Oğlunun nüfus cüzdanına Beşiktaş yazdırmaktan dolayı dünyanın en mutlu insanı olduğunu belirten Hasan Kiriş, "Bu, benim küçüklüğümden beri yaşattığım bir düştü. Bu düş kağıda döküldü ve korkunç mutluyum. Türkiye’nin hukuk devleti olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını görmek ve oğluma istediğim ismi koymam beni çok sevindirdi. Görevlilere, oğluma Beşiktaş ismi koymak istediğimi söylediğimde, istediğim ismi koyabileceğimi söylediler. Bu, Türk hukukunu eleştirenlere de iyi bir yanıt oldu" dedi.

Oğluna Beşiktaş ismi koymasından sonra bazı çevrelerden bazı tepkiler aldığını belirten Hasan Kiriş, "Şov amacıyla çocuğunun ismini Beşiktaş koydu diyorlardı. Buna çok üzülüyorum. Çünkü Beşiktaş’ın içerisinde olan insanlar, Hasan Kiriş’in nasıl bir Beşiktaşlı olduğunu iyi biliyorlar. Yıldırım Demirören’den Serdar Bilgili’ye, Beşiktaşlı futbolculardan, basketbolculara kadar herkes iyi bilir. Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve eski başkan Serdar Bilgili bana mesaj geçerek onur duyduklarını söylediler" dedi.

Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş isminin de konulduğunu belirten Kiriş, "Doğumun 5 Mayıs’ta gerçekleşme isteğimiz, Beşiktaş isminin ilk 3 harfinde beş sözcüğü var. Biz de doktorlardan rica ettik. 5.5.2005’te doğum olmasını istedik" dedi. Bebeğinin kız olması halinde ismini Beşiktaş Jale Kiriş koymayı düşündüğünü belirten Kiriş, "Beşiktaş Jale Kiriş’in ilk harfleri BJK olduğu için bu ismi koyacaktım. Oğlum Beşiktaş, bir gün Beşiktaş başkanı olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 14:32:39
Güncelleme :17 Mayıs 2005 Salı 15:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?