7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Bilinçli su tüketimine davet

Denizli Belediyesi, su kaynaklarının korunması ve bilinçli su tüketimini teşvik etmek amacıyla, üzerinde su tasarrufunu konu alan yazılar bulunan 100 bin bulaşık önlüğünü 100 bin ev hanımına dağıtacak.

Denizli Belediyesi tarafından hazırlanan Acil Eylem Planı çerçevesinde 100 bin bulaşık önlüğü yaptırıldı. Özellikle, konutlarda gereksiz su tüketiminin önüne geçmeyi amaçlayan çalışmada, ailede suyu daha fazla kullanan ev hanımlarını hedef kitle olarak seçildi. Bilinçli su tüketimi konusunda daha önce şehrin çeşitli yerlerine asılan afişler asılmıştı.

Denizli Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Nuray Karayel, su kaynaklarının korunması kadar su kullanımının önemli olduğunu belirterek, "Dişlerimizi, elimizi, yüzümüzü yıkarken boşa akan sular, bizi su sıkıntısı yaşanması muhtemel günlere biraz daha yaklaştırmaktadır. Bu nedenle gereksiz su tüketiminden kaçınmlayız. Özellikle ev hanımlarımızı hedef kitle seçtik. Birkaç gün içinde 100 bin ev hanımına 100 bin bulaşık önlüğü dağıtımına başlayacağız. Amacımız, su tasarrufunu ev hanımlarımızın devamlı hatırlamasına yardımcı olmak ve evlerdeki gereksiz su tüketiminin önlenmesini sağlayabilmektir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 17:40:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali Demir IP: 88.251.7.xxx Tarih : 1.08.2007 14:40:25
çok güzel Bir Uygulama iyi düşünülmüş fakat Bu önlüklerden Her eve tek tek dağıtmalı bence geçenlerde duymuştum şu mahalleye dağıtmışlar diye her mahalleye her sokağa her eve dağıtılsa daha iyi olacağı kanaatindeyim saygılarımla.