2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Binlerce fidan toprakla buluşuyor

BİNLERCE FİDAN TOPRAKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Geçen yıl ‘En Çevreci İl’ seçilen ve her geçen gün dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Denizli'de ağaçlandırma çalışmaları da devam ediyor

Son 3 yılda kentin değişik bölgelerinde onbinlerce fidanı toprakla buluşturan Denizli Belediyesi, bu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2008 yılında başlatılan 'Her Çocuğa Bir Fidan Kampanyası' kapsamında düzenlenen son fidan dikim çalışmasına Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Meclis üyeleri ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı. Barbaros Mahallesi, Nevzat Karaalp Lisesi önü ve 800. Yıl Konutları'nın yanına değişik türlerden fidanlar dikildi.

Fidan dikme törenine katılan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeyekci, hedeflerinin onbinlerce fidanı toprakla buluşturmak olduğunu belirterek, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da binlerce fidanı toprakla buluşturmak istiyoruz. Öğrencilerimizle, vatandaşlarımızla, meclis üyelerimiz ile birlikte fidan diktik. Umarım yıllar sonra bugün diktiğimiz fidanların gölgesinde de hep birlikte otururuz" dedi.

Denizli Belediyesi'nin 2008 yılında 50 bin, 2009 yılında 150 bin fidan diktiği, bu yıl ki hedefin ise 50 fidan olduğu belirtilirken, fidanların toprak yapısına göre, çınar, ıhlamur, sedir, akasya ve fıstık çamdan oluştuğu kaydedildi. Dikimi yapılan fidanların bakım ve sulama işlemlerinin Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılacağı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 11:50:05
Güncelleme :3 Mart 2010 Çarşamba 14:20:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?