3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Binlerce yıllık tiyatroda senfoni rüzgarı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği “31. Uluslararası Kazı Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu” konserle renklendi

Denizli'nin beyaz cenneti Pamukkale'de bulunan Hierapolis Antik Tiyatrosu'nda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın verdiği konser, beğeniyle izlendi. Orkestranın seslendirdiği klasik müzik eserleri büyük alkış topladı.

GENİŞ KATILIM
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Pamukkale Üniversitesi'nin (PAÜ) ortaklaşa düzenlediği "31. Uluslararası Kazı Araştırma ve Arkeometri Sempozyumu" önceki gün Denizli'de başladı. Sempozyum çerçevesinde Hierapolis Antik Tiyatroda kokteyl ve konser düzenlendi. UNESCO'nun korunması gereken dünya kültür mirasları listesi arasında bulunan Pamukkale'de düzenlenen kokteyl ve konsere Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Kumsar, Denizli Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal sempozyum için kente gelen yerli ve yabancı arkeologlar, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Çok sayıda davetlinin izlediği konserde, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası birbirinden güzel eserler seslendirdi. Konserde, Devlet Sanatçısı Gülşen Tatu, Mozart'ın "Re Majör Flüt Konçertosu"nu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın anısına seslendirdiğini söyledi. Ünlü şef İbrahim Yazıcı'nın yönettiği konserde, Leonard Bernstein Candide Uvertürü, Mozart Re majör Flüt Konçertosu, Nikolai Rimsky-Korsakoff'un İspanyol Kapriçyosu, Maurice Ravel'in Bolerosu seslendirildi. Klasik müziğin eşsiz parçalarını seslendiren sanatçılar izleyiciler tarafından bol bol alkışlandı.

ANTİK KOKTEYL
Konser öncesi Hierapolis Arkeoloji Müzesi'nin bahçesinde kokteyl verildi. Kokteyle katılanlar, müze bahçesinde bulunan ve tarihi eserlerin arasına konulan masalarda yerlerini aldı. Bazı davetlilerin yer bulamamaları nedeniyle, yaklaşık 2 bin yıllık Roma dönemine ait mermer sütun, paye başlıkları, işlemeli mermer sandıkların üzerini masa gibi kullanmaları dikkat çekti. Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal, davetlilerin bunu bilerek yaptığını sanmadığını belirterek, "Onları tarihi eserlerin üzerinde yiyin için diye davet etmedik. Kasti bir şey yok. İnsanlar sohbet ederken alkolün etkisiyle farkına varmadan bunu yapmış olabilir. Bilerek yapılan bir şey yok" dedi.

Yeni Asır
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 09:47:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?