2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bir daha trene binmem

Kütahya'da dün gece meydana gelen tren kazasından kurtulan üniversite öğrencisi 19 yaşındaki genç kızın 15 yıl önce üniversitede okuyan dayısını tren kazasında kaybettiği öğrenildi. Genç kız, anne ve babasına kavuşurken gözyaşlarına boğuldu.


İstanbul-Denizli seferini yapan Pamukkale Ekspres'in dün gece saat 02:00 sıralarında Kütahya'nın Altıntaş ilçesine bağlı Çöhürler Köyü yakınlarında 2 vagonu devrildi. Kazada 8 kişi hayatını kaybederken, 30'dan fazla yolcu da yaralandı. Kazanın duyulmasının ardından Denizli'deki yolcu yakınları tren garına akın etti. Otobüslerle Denizli'ye getirilen yolcuların yakınlarıyla buluşması gözleri yaşartırken, aralarında bulunan bir aile ikinci bir tren acısını yaşamamanın sevincini yaşadı.


Murat Oğuz ve Mukaddes Oğuz isimli anne ve baba, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü 1. sınıfında okuyan ve trende bulunan 19 yaşındaki kızları Fatma Oğuz'u sabırsızlıkla bekledi. Murat Oğuz, kayınbiraderinin 15 yıl önce Konya Selçuk Üniversitesi'nde okurken tren kazasında hayatını kaybettiğini, kızının da dayısıyla aynı kaderi paylaşmasından korktuklarını söyledi. Kazanın olmasıyla birlikte kızıyla telefonda görüştüğünü belirten Murat Oğuz, "Kızım otobüslerde yer bulamadığı için trenle gelmek istedi. Ben de trenle gelmesini istemedim ve bunu kendisine söyledim. Kızım trenle hiç yolculuk yapmadığını ve merak ettiğini söyleyerek arkadaşıyla birlikte trenle gelecelerini söyledi. İlk defa trene biniyordu. Demek ki böyle olacakmış. Allah daha büyüğünden saklasın" dedi.


15 yıl önce kızının dayısının tren kazasında hayatını kaybettiğini belirten Murat Oğuz, şöyle konuştu: "Kayınbiraderim üniversiteden gelirken tren kazasında hayatını kaybetmişti. Dün geceki kazayı duyduğumda, Allah'ın yazısından kızımıza da verdi diye düşündük ama Allah'a şükür olmadı."


Anne Mukaddes Oğuz da, kızının kurtulmasından dolayı çok sevinçli olduğunu belirterek, "Allah kazada hayatını kaybedenlere rahmet eylesin. Dün geceden beri adeta sabah olmadı" diye konuştu.


Üniversite öğrencisi Fatma Oğuz, otobüsle Denizli'ye geldikten sonra Denizli Tren Garı'nda yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü. Trenin yavaş gittiğini birden anlayamadıkları bir şekilde ilk 4 vagonun yattığını belirten Fatma Oğuz, şöyle konuştu: "Biz en son vagonda olduğumuz için bize bir şey olmadı ama çok kötü sarsıldık. Çığlık sesleriyle korkuyu hatırlıyorum. Ben gördüğümde çok yaralı vardı. 10-15 ölü olduğu söyleniyordu."

Trene ilk defa bindiğini belirten genç kız, "Otobüs bileti bulamadığım için zorunluluktan trene bindim. Bundan sonra bir daha binmem. Tren kazasından kurtulan herkes bir daha trene binmeyeceğini söylüyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2008 Pazar 14:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?