2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bir damla suyun bile izi sürülecek

DENİZLİ'DE BİR DAMLA SUYUN BİLE İZİ SÜRÜLECEK

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, su tasarrufunun çok önemli olduğunu, gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmaya çalıştıklarını söyledi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, yapımı süren 100 Yılın Dev Altyapı Projesi'yle, şehrin kısa ve uzun vadede su sıkıntısı yaşamaması için köklü projeler ürettiklerini söyledi. Suyun hayatın sürdürülebilmesi için en vazgeçilmez yaşamsal kaynaklardan biri olduğunu belirten Zeybekci, "Hem fiziksel yaşamın hem de ekonomik faaliyetlerin devamlılığı açısından su, yeri doldurulamaz eşsiz bir kaynaktır. Sosyal ve ekonomik faaliyetlerin sürmesi büyük ölçüde temiz ve yeterli su kaynaklarına sahip olmaya bağlıdır. Ülkemiz kullanılabilir su kaynakları bakımından bugün kendine yetebilen bir ülkedir. Ancak daha sonraki yılların ne göstereceğini bilemediğimiz için su kaynaklarımızı bilinçli kullanmalı, tasarruf önlemlerine uymalıyız. Biz de Denizli Belediyesi olarak bu bilinçle başlattığımız 100 Yılın Dev Altyapı Projesi'yle su tasarrufuna katkıda bulunmaya, gelecek nesillere sağlıklı su kaynakları bırakmaya çalışıyoruz" dedi.

Bir damla suyun bile izinin sürüleceğini ifade eden Nihat Zeybekci, "Çünkü su, yaşamımızdan çıkaramayacağımız, yerini başka bir şeyle dolduramayacağımız bir maddedir. Ayrıca su kaynaklarının gelişmesi ve korunması sosyal gelişmişlik ve ekonomik üretkenlikle doğrudan alakalıdır. Hem bugün, hem yarın hem de ondan sonra sağlıklı su kaynaklarına sahip olabilmek için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Yaşamın ayrılmaz parçası suyun öneminin daha iyi kavranması dileğiyle Dünya Su Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 17:34:03
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 18:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?