3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bit Pazarı krize yenik düştü

Ekonomik kriz, 'Bit Pazarı' olarak bilinen dar gelirlilerin ihtiyaçlarını karşıladığı esnafı da vurdu.

Denizli'de, yıllarca eski itfaiye binası yanında hizmet veren ve sayıları 40'ı bulan Bit Pazarı esnafı, 15 yıl önce Kaleiçi Çarşısı'nda kendileri için ayrılan dükkanlara taşındı. Teknolojinin gelişmesi, rekabetin artması ve ucuz Çin mallarının piyasada satılmaya başlanmasına rağmen bugüne kadar ayakta duran esnaf, yaşanan son ekonomik krize yenik düştü.

Yeni Kaleiçi Çarşısı'nda 35'i bulan Bit Pazarı esnafının sayısı dörde düştü. Eskiden bayramlarda kullanılan elbiseler, yöresel kıyafetler ve piyasada bulunmayan eşyaların Bit Pazarı'nda bulunduğunu belirten esnaf, şimdi günlerce alışveriş yapamadıklarını söyledi.

EKONOMİK KRİZ BİT PAZARINI BİTİRECEK

Ekonomik krizin kendilerini çok kötü etkilediğini ve bir bir kapanmaya başladıklarını belirten Yaşar Yesin isimli esnaf, "Kriz sebebiyle işlerimiz çok durgun. Böyle devam ederse 3-5 ay daha ancak dayanabiliriz. Burada yaklaşık 30 esnaftık ama şimdi dört kişi kaldık. Yaşanan kriz bizi çok kötü etkiledi. Kimse gelip artık bizden mal almıyor. Bunun sonu ne olur bilemiyoruz. Yakın zamanda tüm Bit Pazarı esnafı olarak dükkanları kapatmayı düşünüyoruz. Vergileri ve kiraları ödeyemiyoruz. Elektrik, su faturaları her geçen gün birikiyor. Bu iş artık olmayacak. Bu kriz bu işi Denizli'de bitirecek" dedi.

Günlerdir alışveriş yapmadığını ve bir tek eşya satamadığını belirten bir başka esnaf ise, oturmaktan başka bir şey yapamadıklarını söyledi.

Bit Pazarı esnafı, tüm olumsuzluklara rağmen sabah iş yerlerini açıp satışa çıkarılacak giyim eşyalarını büyük bir özenle askılara asıyor ve müşterinin gelmesini bekliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2009 Perşembe 15:14:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?