3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Borç başkanın, haciz belediyenin

BELEDİYEYİ İCRAYA VEREN ESKİ BELEDİYE BAŞKANI

Denizli'nin Honaz İlçesine bağlı Karaçay Belediyesi'nde sekiz yıl belediye başkanlığı yaptıktan sonra Emekli Sandığı'na olan primleri cebinden ödeyip ödediği parayı almak için belediyenin menkul ve gayrimenkullerini icraya veren Şükrü Bozdemir'in avukatı Mehmet Gözlükaya, şu ana kadar yapılan satışlardan müvekkilinin bir kuruş dahi almadığını söyledi.

Karaçay Belediyesi'nde 1996-2004 tarihleri arasında belediye başkanlığı yaptıktan sonra emeklilik talebinde bulunan Şükrü Bozdemir, belediyenin prim borcu olduğunu belirterek prim borçlarını başkanın ikramiye ve maaşından kesti. Primleri cebinden ödeyen Şükrü Bozdemir daha sonra alacağını tahsil etmek için sekiz yıl başanlık yaptığı Karaçay Belediyesi'nin taşınır ve taşınmaz mallarına icra koydurdu. Belediyeye ait bir tarla ve bir arsa satılırken, itfaiye aracı, kamyon, kepçe gibi taşınır mallar ile santral binası ve süt toplama merkezi gibi taşınmazlar icra kanalıyla önümüzdeki günlerde satışa çıkarılacak.

Eski belediye başkanı Şükrü Bozdemir'in avukatı Mehmet Gözlükaya, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karaçay Belediyesi'nin eski başkanı Şükrü Bozdemir'in, belediye başkanlığı sona erdikten sonra emeklilik talebinde bulunduğunu, Emekli Sandığı'nın da kendisine belediyenin borcu olması sebebiyle bu borçları kendisinin ikramiye ve maaşından kestiğini söyledi. Bu yolla Emekli Sandığı'na belediyenin birikmiş olan borçlarının ödendiğini belirten Avukat Mehmet Gözlükaya, "Ondan sonra belediye başkanı yasal hakkı olarak, ödediği borçların bedelini belediyeden talep etti. 2005 yılında başlayan ve henüz sonuçlanmayan dava sonucunda Honaz Asliye Hukuk Mahkemesi, bilirkişi verilen rapor doğrultusunda Şükrü Bozdemir'in yatırdığı bedelin belediyeden tahsili ile ilgili karar verdi" dedi.

2007 yılında sonuçlanan bu kararın hala Yargıtay'da olduğunu belirten Gözlükaya, şunları söyledi: "Bu karar alındıktan sonra belediyenin kamu yararına olmayan gayrimenkullerinin satışı yapıldı. Bu satıştan sonra SSK birinci derecede alacaklı olduğu için satıştan gelen bedel tamamen SSK'ya gitti. Daha sonra kiraya verilen dükkan ve benzeri mallar haczedildi. Yakın zamanda satışı var. Bu tamamen hukuki bir süreç. Şükrü Bozdemir'in hiç bir şekilde yanlış bir hareketi yok. Yargıtay bu kararı onadığı takdirde alacak kesinleşmiş olacak."

Eski belediye başkanı Şükrü Bozdemir'in belediye başkanlığı döneminde de yatırılmayan primler olduğunu belirten Avukat Mehmet Gözlükaya, sözlerini şöyle tamamladı: "Kendisinden sonra gelen belediye başkanı da maalesef primleri yatırmadı ve bugünlere gelindi. Şükrü Bozdemir'in şu an alacağı faizleri ile birlikte yaklaşık 20 bin TL ve bugüne kadar bir kuruş bile almadı."

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 18:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?