2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Boş kadrolara atama istediler

Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptıkları basın açıklamasında Milli Eğitim Bakanlığı'nın boş olan şef kadrolar için bir an önce atama yapılmasını istediler.


Milli Eğitim Bakanlığının 3 bin 953 şef kadrosuna ihtiyacı olduğunu, ancak 2006 yılından bu yana şef kadrolarda atanma yapılmadığını belirten Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi Mali Sekreteri Ali Çubukçu, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın Görevde Yükselme Yönetmeliği'nin 18.Maddesi'nde 'Sınav sonuçları aynı görev için yapılacak bir sonraki sınava kadar geçerlidir' hükmü yer almıştır. Bu madde gereği, kararnamelerin iptali yanlış olmuştur. Bu madde dikkate alınarak kararnameleri iptal edilen şeflerin tekrar kadroya alınması gerekir. İki senedir şeflik kadrosunda görev yapan eğitim çalışanları, şu an görevden alınmalarından dolayı mağdur olmuşlardır" dedi.


Milli Eğitim Bakanlığı'nın 3 Bin 953 şef kadrosuna ihtiyacı bulunduğunu kaydeden Çubukçu, "Boş şef kadrosunun doldurulması için de; hemen bir sınav takvimi belirlenip, lise mezunu olan memurlarımıza son bir fırsat daha verilerek, sınava alınmalarını sağlayacak bir düzenlemeyle sınava girmeleri sağlanmalı, şeflik sınavı bir an önce yapılmalıdır" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı'na şef kararnamelerinin iptali yönündeki işlemin, yeniden atama yapılarak mağduriyetin giderilmesi ve boş şef kadroları için sınav yapılması gerektiğini belirten bir yazı yazdıklarını belirten Çubukçu, "Türk Eğitim-Sen, dün olduğu gibi bugün de, yarın da ve daima eğitim çalışanlarının yanındadır"dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:56:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zahide KAYA IP: 88.228.132.xxx Tarih : 15.07.2008 12:52:03

Denizli Milli Eğitim çalışanlarına ve Türk Eğitim Sen ' e çok teşekkür ediyorum.Bizm gibileri yalnız burakmadıkları için. Bende aynı konumda olan mağdurlardan birisiyim.Bakanlık neyi bekliyor bilmiyorum. Biz illede biz kazandık bizi atayın demedik.atandık 1.5 yıl çalıştıktan sonra böyle birşeyin olması çok üzücü bir durum .yapmış oldukları hatanın biran önce fazla zaman kaybetmedin gidermelerini istiyorum.Bizler gerçekten mağdur olmuş kişileriz hem maddi daha çokta manevi olarak yıkıma uğramış ve enkaz altında kalmış insanlar olarak biran önce çözüm istiyoruz Lütfen bizi destekleyin. Hepinize şimdiden çok teşekkür ediyorum