2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Böyle güreşene somun pehlivanı denir!

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCA TOSKAY:

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, dağda teröristle mücadele eden komutanlar için tutuklama kararı çıkarıldığını ama 27 Nisan muhtırasını veren kişinin elini kolunu sallaya sallaya gezdiğini söyledi.

Tunca Toskay, bir dizi ziyaret için geldiği Denizli'de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

MHP milletvekilleri Mehmet Günal, Hüseyin Yıldız, Süleyman Nevzat Korkmaz ve Emin Haluk Ayhan ile Denizli'ye gelen Tunca Toskay, son günlerde artan terör olayları ve etnik gerilimlerle ilgili 25 yıldır devam eden terörle mücadelede Türk Milleti'nin etnik kökene göre ayrışmadığını belirtti. Son 1 yıldır açılımla beraber bizi kaygılandıran gelişmeler olmaya başladığını anlatan Toskay, "Bu açılımı zorladıkca terör tırmandı ve etnik gruplar arasında bir ayrışma başladı. Ama biz MHP olarak hiçbir zaman bu kavgalarda taraf olmayacağız" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, bazı valilerin iktidar mensubu gibi davrandığını belirterek şunları söyledi: "Valiler, başbakanın değil devletin valisidir. Dolayısıyla hepimizin valisidir. Adana Valisi çıkıyor açılımı benimsetmek için seminer düzenliyor, açılım valisi oluyor. Tunceli Valisi kışın buzdolabı dağıtıyor. Bolu Valisi cemaatlerin Abant'ta organize ettiği seminerde sorumlu oluyor. Şimdi de Aydın Valisi var, muhalefet partilerinin siyaset yapmasını engelliyor. MHP olarak bu valilerin artmasından endişe ediyoruz."

SOMUN PEHLİVANI

"Darbecilerle mücadele ediyorum diyen bir kişi samimiyse ilk önce 27 Nisan muhtırasını veren Yaşar Büyükanıt'tan hesap sormalıdır" diyen Toskay, "Adam elinin altında duruyor, çek savcıyı al ifadesini, suçlu bulursan tutukla" ifadelerini kullandı.

Dağda teröristle mücadele eden komutanlar için tutuklama kararı çıkartıldığını ama muhtırayı veren kişinin elini kolunu sallaya sallaya gezdiğini anlatan Toskay, şunları söyledi: "Hem de 1 trilyonluk zırhlı araçla geziyor. Başbakan darbecilerle hesaplaşacağını söylüyor. Onlar önce, Dolmabahçe Sarayı'nda Yaşar Büyükanıt ile 4 saat ne görüştüklerini açıklasın. 12 Eylülcülerin yargılanması için Anayasa değişse bile yargılayamazlar, çünkü 13 Eylül sabahı dava zaman aşımına uğrayacak. Kıllarına bile dokunamayacaklar. İnsanları aldatıyorlar. Böyle güreş olmaz. Böyle güreşen adama somun pehlivanı denir. Başbakandan da, Yaşar Büyükanıt'tan da hesap soracağız."

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TUNCA TOSKAY:
İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2010 Çarşamba 14:39:01
Güncelleme :28 Temmuz 2010 Çarşamba 15:36:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?