7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Bu da 'baz istasyonu isteriz' eylemi

DENİZLİ merkeze bağlı Antındere Köyü'nde cep telefonuyla konuşamayan köylüler, baz istasyonu kurulması için eylem yaptı.

Denizli'ye 18 kilometre uzaklıkta, Başkarcı Dağı ile Babadağ'ın arasındaki vadide kurulu 700 nüfuslu köyde baz istasyonu olmadığı için cep telefonu Altındere'ye girmedi. 

Cep telefonundan görüşme olanağına kavuşmak isteyen köylüler, baz istasyonu için yer bile belirledi, Valilik ve GSM şirketlerine başvuruldu, ancak çabalar sonuç vermedi. Bunun üzerine köy meydanında eylem yapan köylüler, baz istasyonu taleplerini dile getirdi. ‘Baz istasyonu istiyoruz’ pankartı açıp slogan atan köylüler, dünyayla bağlantılarının kurulmasını istedi.

Altındere Köyü Muhtarı Nihat Akçay, 700 nüfuslu köyde cep telefonu erişiminin olmamasını eleştirerek, Mollaahmetler, Kelleci ve Bekirler köylerinin de aynı sorunu yaşadığını ve baz istasyonu istediğini söyledi. Muhtar Akçay, “Köyümüzün büyük bölümünde cep telefonlarımız çekmiyor. Cep telefonuyla görüşmek istediğimiz zaman yamaçtaki okul bahçesine ya da Göveçlik Beldesi'ne kadar gitmek zorunda kalıyoruz. Sorunumuzun çözümü için ilgili makamlara dilekçe yazdık. GSM operatörlerine de dilekçelerle başvurduk. 

Baz istasyonu kurulacak yerleri de belirledik. Fakat gelip kurmuyorlar. Biz köyümüzde baz istasyonu istiyoruz. Buraya baz istasyonu kurulursa Mollaahmetler, Kelleci ve Bekirler köyleri de bu hizmetten yararlanabilir” dedi. Altındereliler, cep telefonlarını evlerindeki sabit telefonlardan aramak zorunda kaldıklarını, kabarık telefon faturası ödemekten bıktıklarını, köylerine en kısa sürede baz istasyonu kurulmasını istediklerini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Mart 2007 Perşembe 14:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?