6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Bu eşkıyalık sevdası nereden çıktı?

BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Adalet Parkı'nda toplu açılış töreni ve TOKİ anahtar teslim törenine katıldı. Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Denizli Valisi Yavuz Erkmen ve çok sayıda vatandaş törene katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Denizli'ye 17. defa geldiğini, bunun da kente ne kadar önem verdiğini ortaya koyduğunu belirterek, "Biz verdiğimiz sözleri unutanlardan değiliz. Bu şehrin parkların tamamını biz yaptık, hep beraber yaptık. Tüm köprüleri kavşakları, üst geçitleri, modern kapalı pazaryerlerini, toplu konut, spor salonları, sentetik çim sahaları, yüzlerce spor sahası, kurs merkezleri, en önemlisi su ve kanalizasyon sistemlerini hep birlikte biz yaptık. Bunlar yapılırken emeği geçenlere teşekkür ediyorum. En çok teşekkürü başta Başbakan olmak üzere tüm bakanlarımıza ediyorum. Allah hepsinden razı olsun" dedi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen de bugün Denizli için büyük bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Tamamlanan projelerin açılışını yapıyoruz. Denizli'yi bir şantiyeye çevirme konusunda bize destek veren başta Başbakanımıza ve tüm bakanlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu güzel hizmetlerin Denizli'ye hayırlı olmasını diliyorum"

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise, "Denizli bir çok alanda ülkede marka olmuş bir şehir. Bir çok ile kıyasla dünyaya açılma konusunda önde bir ilimiz. Değişimlerin yaşandığı ülkemizde Denizli'de buna ayak uyduruyor. Okul öncesi eğitimde Denizli en başarılı illerimizden bir tanesi. Okullaşma oranı ve derslik sayısıyla Denizli örnek bir il ve tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Denizli'de tarihi bir gün yaşadıklarını belirterek, "Denizli bugün bir kalemde bir tek açılış töreniyle toplamda 500 milyon TL tutarında tam 72 farklı hizmet ve yatırıma kavuşuyor" dedi.

TOKİ'ye, Denizli Belediyesine, emeği geçen herkese teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: "Eğitim alanında Denizli'ye büyük yatırım yapıyoruz. Eser müessiri ile değerlidir. Halep oradaysa arşın burada. Eşek ölür kalır semer insan ölür kalır eseri. Biz eserlerimizle konuşuyoruz, laf üretmiyoruz iş üretiyoruz. AK Parti'nin rotasını milletimiz çizdi. Milletin çizdiği bu rotada biz yolumuza devam ediyoruz."

Sağlık, Ulaşım, Milli Eğitim, Tarım ve Enerji konularında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Denizli'ye bu hizmetler yakışır. Biz bu millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Biz biliyoruz ki insanların en hayırlısı insanlara en çok faydalı olanıdır. Bize gurur yakışmaz bize tevazu yakışır. Onun için bizler toprak gibi olmaya mecburuz. Topraktan geldik toprağa döneceğiz. Ne olacak, ölmeyecek miyiz? Ölünce hoca efendi gelip cenaze namazında cumhurbaşkanı niyetine, başbakan niyetine, bakan niyetine, bu zengindi diyecek mi, Ya er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Bizimle beraber ne gelecek, sadece kefen o da çürüyüp gidecek ama baki kalan bu kubbede hoş bir sada imiş meğer. Bu dünyada yaptığın bir eser varsa o gelecek. Sizin hayır dualarınız gelecek. Başka bir şey yok."

Bu mücadelenin güzelliğinin burada olduğunu anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğerleri boş. Bunun için bu mücadeleyi veriyor, bu gayreti gösteriyoruz. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz, gündüz gece. Bu millete çok hizmetimiz olacak. Dünyanın ilk 10 sırasına ülkemizi sokacağız inşallah. Biz laf üretmiyoruz, biz birileri gibi sürekli iftira etmiyoruz, birilerinin yaptığı gibi gözümüzü Türkiye'ye dünyaya kapatmıyoruz. 8 yılda 81 vilayetiyle Türkiye'nin her köşesini şantiyeye çevirdik. Ülkemizin her köşesinde silinmez izler bıraktık. Cumhuriyet tarihinde yapılan işlerin iki üç katını biz 8 yılda başardık"

BİZ BU VATANA MİLLETE AŞIĞIZ

Türkiye'yi bölünmüş yollarla öreceklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu: "8 yılda 160 bin yeni derslik ürettik. Yaptıklarımızı söylüyorum. Okullarımızı bilgisayarlarla, bilişim sınıflarıyla donatmakla kalmadık, sınıflara kadar bilgisayar, akıllı tahta gönderdik. Fatih Projesi dedik. Ana muhalefetin bazı mensupları bununla dalga geçmeye başladı. Bunların böyle bir derdi yok. Ama biz bu vatana millete aşığız, bizim farkımız yok. Fatih'in kim olduğunu bilmeyenlerle siyaset yapılmaz. 13 yaşında babası Devlet-i Aliyeyi Osmaniye'yi vermek istediği zaman Fatih baba ben bunu alamam yürütemem diyor. Çok iyi yetişmiş bir evlat babası ısrar edince, peki o zaman deyip alıyor. Fakat şu cevaba dikkat edin. 13 yaşındaki bir evlat babasına diyor ki, madem ki ben padişahım öyleyse emrediyorum size gelin devletin başına geçin diyor. Babanın söyleyecek lafı kalmıyor. İşte bu evlat öyle yetişiyor ki, 21 yaşında karanlık çağı kapatıp aydınlık çağı açıyor. İşte biz iz sürüyoruz iz. Yükümüz ağır. Bir Fatih Projesi uygulayalım dedik. Bu projede tüm okullarda sınıflara akıllı tahta yerleştireceğiz. Kara, yeşil tahtayı kaldırıyoruz."

MERKEZ BANKANIZ GÜÇLÜ OLURSA SİZ DE GÜÇLÜ OLURSUNUZ

Ekonomideki gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "IMF'ye 23.5 milyar borçla görevi devraldık. Şimdi borç 5.7 milyar dolar. Bir milletin milli yanı vardır. Göreve geldiğimizde Merkez Bankası'nın döviz rezervi 27 milyar dolardı, şimdi 82 milyar dolar. Buna altın dahil değil sadece döviz. Bir ülkede eğer merkez bankanız güçlü olursa siz de güçlü olursunuza. Biz göreve geldiğimizde milli gelirimiz 230 milyar dolardı, şimdi küresel krize rağmen 730 milyara ulaştık" dedi.

CHP TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ

Türkiye'yi ekonomisiyle, dış politikasıyla büyüttüklerini belirten Başbakan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Uluslararası itibarını büyüttük. Türkiye'nin yaşadığı bu büyük değişimi görmek için göz gerek. Eskiler ne diyor görmeye göz gerek, sezmeye öz gerek diyor. Bazıları sadece bakar bazıları da hem bakar hem görür hem de hisseder. Sadece bakarsan Palandöken'in üzerindeki bembeyaz karı göremezsin. Erzurum'da yükselen o atlama kulelerini, 650 milyon liralık tesisleri göremezsin. Sadece bakarsan, elbette rahmeti, bereketi, Erzurum'la birlikte tüm Türkiye'nin yaşadığı sevinci coşkuyu hissedemezsin, Denizli'nin dününü, bugünü ve aradaki farkı hissedemezsin. Bunlar siyasi hayatları boyunca, geçenlerde buraya geldi ana muhalefetin genel başkanı burada konuştu. Konuşunca tabi içeriden bir tanesi bir soru sordu. Genel başkan CHP'nin bu anayasa mahkemesi kararıyla mahkum edildiği 1 trilyonluk hesabı ne yaptınız, sorumlularını ne yaptınız. Hani sizin yolsuzlukla işiniz yoktu diye sordu. Bu hazinenin onlara verdiği para ne oldu. Veya bu parayı yok edenleri siz ne yaptınız. Cevap yok. Bunlar Anadolu'yla Trakya'yla bugüne kadar gönül bağı kuramadılar ki, bizim zorlamamızla teşvikimizle Ankara dışına çıkmaya başladılar. Eskisini bilmediklerinden bugünle kıyas yapamıyorlar. Denizli'de 8 yılda ihracatını 3 kat artırdı. Sigortalı çalışan sayısını artırdı. Biraz insaf diyorum. Hani Erzurum'daki muhteşem eserleri görmedin, Denizli'deki bölünmüş yolları da mı görmedin? Türkiye'nin en büyük bütçeli kurumu CHP genel başkanı döneminde hep zarar etti. Bir yıl önce kar eden SSK onun döneminden itibaren sürekli zarar etmiştir. Hep zarar ettin."

Bu zihniyete dolu hazine verildiğini bunların boşalttığını anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Bunların döneminde dikili bir ağaç bulamazsınız. Şu anda CHP genel başkanının bu süreç içerisinde SSK genel müdürü olduğu dönemde işte bu durum ortadaydı. En büyük zararı bu beyefendinin genel müdürlüğü zamanında yaşandı. İmtihansız kimseyi almadım diyor, böyle olmadığının resmi belgeleri yayınlanıyor. Bu ülkede CHP ne zaman iktidar ortağı olduysa, zaten tek başına iktidar olamaz. Milletimiz vermez. Bunların ne yaptığını gördük. Çünkü bunlar ne zaman iktidar olduysa kuyruklar o zaman başladı. Ne zaman iktidar olduysa, akaryakıt, margarin, gaz yağı karaborsaya düştü. CHP ne zaman bu iktidarın ucundan tuttuysa ekonomik dengeler alt üst oldu. Bunların döneminde Türkiye 5 cent'e muhtaç haline geldi. CHP Genel başkan yardımcıları milletvekilleri çıkıyor, vatandaşları sokak sokak direnmeye çalışıyor. Ya hani siz iktidara yürüyordunuz. Hani siz ilk genel seçimde iktidarsınız. İktidar olmazsam çekilirim diyordun. Anketlerde oyunuzu artırıyordunuz, haziran seçimlerinden sonra anket firmalarına teneke bağlayacaktınız. Ne oldu, bu direniş işi nereden çıktı, eşkıyalık sevdası nereden çıktı. İktidara geleceğini söyleyen, anarşiyi över mi, merhum Adnan Menderes döneminde de aynısını yaptılar. Türlü kampanya, sokak eylemleriyle darbeye zemin hazırladılar, darbecileri alkışladılar. Milletim bunlara prim vermiyor. Aziz milletim engin ferasetiyle bunlara fırsat vermiyor. CHP genel başkanı, genel başkan yardra ımcıları ve milletvekillerinin direniş çağrısı hakkında bir açıklama yapmalıdır. Aksi takdirde bu isyan çağırısı bu eşkıyalık özlemi, bu tahrik siyaseti CHP'nin tarihine yeni bir kara leke olarak yapışacak ve hiç çıkmayacaktır. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti, eser üretme siyasetidir. Biz iş üretiyoruz, eser, hizmet üretiyoruz. Onlar çetelere avukatlık yaparken biz ülkenin kaynaklarına göz diken çetelere karşı mücadele ediyoruz. Şerefli insanlara utanmadan çamur atarken, biz hizmetler üretiyoruz. Aynı şekilde yola devam edeceğiz."

DENİZLİ'Yİ BÜYÜKŞEHİRLER KAPSAMINA ALIYORUZ

Denizli'nin prestij şehir olduğunu ve Denizli'ye hizmet kazandırmaya devam edeceklerini belirten Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülke genelinde yeni bir anlayışla modern bir anlayışla Denizli'yi de inşallah Büyükşehirler kapsamına alıyoruz. Bizden öncekilerin yaptığı yanlışa düşmeyeceğiz. Denizli'nin tüm mülki sınırları kapsayacak şekilde Denizli'yi Büyükşehir yapıyoruz. Hedefimiz istiyoruz ki, imar bütünlüğü aynı olsun. Bir yerde kaçak binalar gecekondular, öbür tarafta itfaiye araçlarının giremeyeceği yerler olmasın. Her taraf aynı olsun. Çünkü Denizli tüm doğal varlıkları ve zenginliğiyle turizmin önemli merkezi olacak. 2014 seçimlerine Denizli Büyükşehir seçimi olarak girecek. Yetiştirebilirsek yasayı inşallah seçim öncesinde çıkarmayı hedefliyoruz. Aylardır üzerinde çalışıldı, adımı en kısa sürede atacağız"

Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından 5 ayrı noktadan bakanların da katılımıyla toplu açılış törenlerini geçekleştirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
BAŞBAKAN ERDOĞAN DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2011 Pazar 15:49:04
Güncelleme :30 Ocak 2011 Pazar 22:06:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?