6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Bu mantar cinsel gücü artırıyor

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MANTAR

Denizli'de, TÜBİTAK'ın desteğiyle üretilen ve cinsel gücü artıran mantar büyük ilgi gördü. Mantarlara en fazla ilginin Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden geldiği belirtildi.

Denizli'de, yıllardır mantar üreticiliğiyle uğraşan Agroma Mantarcılık'ın ortağı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca'nın son dönemlerde yetiştirdiği birçok hastalığın tedavisinde kullanılan mantarları talep almaya başladı. Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, TÜBİTAK'ın desteğiyle ürettiği 'Pleurotus Eryngii' isimli cinsel gücü artırıcı mantarın yanı sıra kanser tedavisinden alzheimere kadar bir çok rahatsızlıkta hastaları rahatlatan mantarların üretimini yaptığını söyledi.

10 yıldır tıbbi mantar üretimi yapan Mehmet Atmaca, TÜBİTAK'ın bu konuda kendilerine destek verdiğini belirterek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın desteğiyle tesisleri tamamladıklarını söyledi. Türkiye'de mantar kullanımının dünya ortalamasının çok altında olduğunu belirten Mehmet Atmaca, amaçlarının bu oranı yükseltmek olduğunu ve bu konuda çalışmalar da yaptıklarını söyledi. Ürettikleri mantarların içinde en fazla ilgiyi cinsel gücü artıran mantarın gördüğünü belirten Mehmet Atmaca, şöyle konuştu: "Bu,

doğu bölgelerde bulunan çakşır mantarı. Batı bölgelerimizde karakulak olarak da bilinen mantar çeşidinin hibriti. TÜBİTAK'ın desteklediği bir proje ile geliştirdiğimiz bir çeşit. Bu mantar besleyici, çok lezzetli özelliği olan ayrıca afrodizyak özelliği olan bir mantar çeşidi. Çok da lezzetli bir mantar. Bu çakşır otu afrodizyak olarak bilinen bir ot. Bu da onun diplerinde çıkan bir mantar. Bu nedenle cinsel gücü artırdığı söyleniyor. Bunu kullananlar etkili olduğunu söylüyor." Bu mantar çeşidinin en çok

Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz bölgelerinden talep gördüğünü belirten Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Atmaca, sözlerine şöyle devam etti: "Üretilecek olan mantar çeşitlerinin artmasını sağlıyoruz. Bu nedenle değişik çalışmalarımız var. Yeni bir mantar çeşidimiz var. İçindeki bazı enzimlerden dolayı sinir hücrelerinin tamir edilmesini sağlayan son yıllarda alzheimer ve unutkanlıkta kullanılan bir mantar çeşidi. Bunun da kültür ve ıslah çalışmalarını yapıyoruz. Bu konuda da TÜBİTAK'ın desteğini alıyoruz."

AR-GE çalışmalarını da sürdüren mantar üretim merkezinde bu mantarların yanı sıra çok sayıda mantar üretimi yapılıyor.

CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MANTAR
CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MANTAR
CİNSEL GÜCÜ ARTIRAN MANTAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2011 Perşembe 11:46:04
Güncelleme :20 Ocak 2011 Perşembe 16:27:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?