2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bu suç örgütünde yok yok!

Denizli ve Aydın'da düzenlenen "Zorba" isimli operasyonda suç işlemek amacıyla örgüt kurdukları ileri sürülen 14 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Denizli merkez, Bekilli ve Çal ilçeleri ile Aydın'ın Buharkent ilçesinde suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, bu kapsamda, bazı şahısları bayanlarla tanıştırarak, buluşma yerine daha önceden giden silahlı şahısların, bayanın akrabası gibi davranarak panikleyen şahsa zorla çek-senet imzalatmak, evli erkekleri bayanlarla buluşturup ilişkiye girmelerini sağlamak ve akabinde şantaj yaparak para tahsil etmek, evlenmek isteyen erkekleri evlenmek vaadiyle kandırarak ve sözde nişan yaparak nişan merasiminde takılan takıları alıp kaçmak suretiyle dolandırmak, şahıslara bir kaç gerçek numune altın göstererek ellerinde bu altından çok miktarda olduğunu ve piyasa fiyatının yarı değerinde satacakları konusunda kandırarak, vatandaşlara sahte altın vermek şeklinde dolandırmak suretiyle haksız ekonomik çıkar sağladıkları tespit edilen C.K. ve D.Y., isimli şahısların liderliğindeki 16 kişilik suç örgütüne yönelik Denizli İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. "Zorba" ismi verilen ve suç örgütü üyesi oldukları ileri sürülen şüpheliye ait 14 ev ve işyerinde yapılan operasyonda, 3 bin sahte altın, 10 eski madeni para, 23 çek-senet, 21 tapu senedi, 4 kurusıkı tabanca, bir av tüfeği, 54 muhtelif fişek, 2 sustalı bıçak, bir çalıntı motosiklet, 12 cep telefonu ve 12 sim kart ele geçirildi.


Operasyonda, C.K. ve D.Y. liderliğinde 16 şüpheli şahsın tespit edildiği, adli makamlara sevk edilen 14 şüpheli şahıstan 13'ünün tutuklanarak cezaevine konulduğu, bir şüpheli şahsın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı, firar durumunda olan 2 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 16:08:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?