3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bu uyarıya dikkat!

Denizli'de bazı kişilerin vatandaşları telefonla arayarak veya ev ziyareti yaparak T.C. kimlik numarası istediğini belirtilerek, bu konuda vatandaşların dikkatli olunması gerektiği bildirildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, son günlerde bazı kişilerin vatandaşları telefonla arayarak veya ev ziyareti yaparak Sağlık Müdürlüğü'nden aradıklarını veya geldiklerini belirtip, kişilerin T.C. Kimlik numaralarının istedikleri ve rahatsız edici özel sorular sordukları bilgisine ulaşıldığı kaydedildi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından görevlendirilmiş ev ziyareti yapan personelin bu kişilerle hiçbir ilgisinin olmadığı belirtilen açıklamada, "Müdürlüğümüzden telefon ile arama olduğunda arayan personel adını ve hangi kurumda çalıştığını belirterek sorgulama yapmaktadır, T.C kimlik numarası kesinlikle sorulmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaları, bağlı bulunduğu aile hekimi ve aile sağlığı elemanını iyi tanımaları, ev ziyaretine gelen personelden gerekirse kimlik kartlarını göstermelerini ayrıca bilgi almak için bağlı bulundukları Aile Sağlığı Merkezi'ni, Toplum Sağlığı Merkezi'ni veya Sağlık Müdürlüğü'nü arayarak bilgi almaları gerekir" ifadelerine yer verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 11:34:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 15:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?