2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bu yıl sebze ve meyve ucuz olacak

BU YIL SEBZE VE MEYVE DAHA UCUZ OLACAK

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Genel Başkanı Mehmet Çakman, bu yıl yağan kar ve etkili yağmur nedeniyle özellikle meyvede rekolteyi yükselteceğini, bunun da meyve ve sebze fiyatlarını düşürmesini beklediklerini söyledi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TÜSPAF) Haziran ayında yapacağı olağan genel kurul öncesi son toplantısını Denizli'de yaptı. Mesut Otel'de gerçekleşen toplantıya TÜSPAF Genel Başkanı Mehmet Çakman, Genel Başkan Vekili Hamdin Erişkin, yönetim ve denetim kurulu üyeleri, Genel Sekreter Murat Tatar, Denizli Manavlar ve Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Kocabaş Belediye Başkanı Muzaffer Taşgeldi, Buharkent Esnaf Odası Başkanı Ali Alca, Karahisar Esnaf Odası Başkanı Ali Yelken, Denizli Emlakçılar Odası Başkan Vekili İbrahim Güler, Marangozlar Odası Başkanı Halil Akbulut, Otoparkçılar Odası Başkanı Tevfik Karaalp, Kasaplar Odası Başkanı Mustafa Dinç, Kahveciler Odası Başkanı Hüseyin Demir, Dokumacılar Odası Başkanı Cemal Tuna Şekerciler Odası Başkanı Abdurrahman Demirdak, Demirciler Odası Başkanı Süleyman Tomaş, Denizli Meyve ve Sebze Komisyoncuları Demesko A.Ş adına da Bayram Erbeği ile davetliler katıldı.

FİYATLARDAKİ ARTIŞ GEÇİCİ

TÜSPAF'ın, Haziran ayında yapacağı genel kurulu öncesi son toplantısını Denizli'de yapmak üzere toplandığını belirten genel başkan Mehmet Çakman "Federasyon olarak bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarımızı ve faaliyetlerimizi Denizli'de masaya yatırarak, genel kurul öncesi son hazırlıklarımızı tamamlayacağız. Seçim süreci boyunca mevcut arkadaşlarımızı kırmadan, tüm düşence ve fikirlerine saygı duyarak aynı çatı altında hep birlikte yolumuza devam edeceğiz" dedi. Sebze ve Meyve fiyatlarında yaşanan artışların geçici olduğunu, vatandaşların kredi kartı kullanmak suretiyle büyük alış veriş merkezlerinden pahalıya sebze ve meyve almak zorunda kaldığını söyleyen Genel Başkan Çakman, sebze ve meyvenin semt pazarlarına karşılık AVM'lerde daha pahalıya satıldığını, tüketicinin mümkün olduğu kadar alış verişini semt pazarlarından yapmasını istedi.

VATANDAŞIN YÜZÜ GÜLECEK

Tüketicilerin bu yıl sebze ve meyveyi daha ucuza yiyeceğini de söylen TÜSPAF Genel Başkanı Mehmet Çakman, sebze ve meyve üreticilerinin yüzünün önce kar, ardından etkili olan yağmurlarla güldüğünü, hava şartlarında anormal bir durum yaşanmadığı takdirde vatandaşların sebze ve meyveyi ucuza tüketebileceklerini kaydetti. Yağan karın toprağı derinlemesine nemlendirdiğini, yağmurun da özellikle çiçek açma döneminde meyve ağaçları için iyi geldiğini anlatan Çakman, ''Kar ve yağmurla suya doyan toprak, bereketiyle vatandaşın yüzünü güldürecek. Başta kiraz olmak üzere armut, şeftali ve diğer meyvelerde rekoltenin yüksek olmasını bekliyoruz. Bu durum fiyatları da aşağı çekecektir diye düşünüyoruz'' dedi.

Denizli Manavlar Odası Başkanı ve federasyon yönetim kurulu üyesi Mehmet Ali Erbeği'ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür eden Genel Başkan Çakman, Denizli'nin kendileri için ayrı bir yeri olacağını sözlerine ekledi.

BU YIL SEBZE VE MEYVE DAHA UCUZ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 11:46:03
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 00:51:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?