2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Bugün diyetisyenlerin günü

Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hasan Yıldız, 6 Haziran Diyetisyenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, diyetisyenliğin en önemli mesleklerden biri olduğunu söyledi.


Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hasan Yıldız, diyetisyenlik mesleğinin çağımızın ve geleceğin en önemli mesleklerinden biri olmasına rağmen yeterince tanınmadığını ve halk arasında yanlış bilindiğini söyledi. Bunun en önemli sebebinin, diyestisyenlik mesleğinin yanlış anlatılması ve yanlış anlaşılmasından kaynaklandığını belirten Yıldız, şöyle konuştu:

"Bazı yayınlar beslenme ilkelerinden uzaklaşıp sadece fark yaratma amacıyla halkı yanlış yönlendirmeye sebebiyet vermektedir. Bu konuda meslek
örgütlerinin daha bilinçli ve duyarlı hareket etmesi gerekir. Diyetisyenlik mesleği, halkı sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendiren, çeşitli hastalıkların ve insan hayatının belli dönemlerinde gerekli olan beslenme bilgisi ve tedavisini veren koruyucu sağlık hizmetidir. İnsanların beslenme konusunda başvurabilecekleri uzmanlık alanının diyetisyenler olduğunu unutmamalıdır."

Hasan Yıldız, ayrıca tüm diyetisyenlerin 6 Haziran Diyetisyenler Günü'nü kutladı.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 17:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?