3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bulak'tan, Özat'a: Böyle delikanlılık olmaz!

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Fenerbahçe’nin kaptanı Ümit Özat’ın Türkiye Kupası yarı final maçında sergilediği davranışları eleştirerek, "60 kişiyi arkasına alıp delikanlılık yapılmaz. Ümit Özat kimdir ki bir toplantıda benim yüzüme bakmadığını söylüyor?" dedi.

Fenerbahçe maçından sonra bugün uçakla önce İzmir’e ardından da karayoluyla Denizli’ye gelen Denizlispor, ayağının tozuyla antrenman yaptı. Oldukça üzgün görünen yeşil-siyahlılar, İstanbulspor maçı hazırlıklarına başladı.

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Fenerbahçe maçında yaşanan olaylara büyük tepki gösterdi. Antrenman öncesi basın mensuplarını sorularını cevaplandıran Bulak, Fenerbahçe ve takım kaptanı Ümit Özat hakkında açtı ağzını yumdu gözünü.

Maçta yaşanan olayların sorumlularının kendileri olmadığını belirten Bulak, "Futbol çerçevesi içerisinde mücadele etmezsen, rakibinle uğraşamayıp taşa dalarsan eksik kalırsın. Bu, bizim suçumuz değil. Sen küfür edersen, sen ortama, psikolojiye dayanamazsan, çift sarı karttan atılırsan, bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Biz centilmen takımız. Bizim neden bir tane bile kırmızı kartımız yok. Hep takımların 5-6 kırmızı kartı var bizim yok. Biz aynı zamanda centilmen takımız" dedi.

Ümit Özat’ın kırmızı kart gördüğü pozisyonda sadece hakem Selçuk Dereli’ye Luciano’nun Ersen Martin’e yaptığı hareketin kırmızı kartlık hareket olduğunu söylediğini belirterek, "Hocam buna kart yok mu dedim. Ümit Özat’ın kalkıp, Denizlispor kulübesine saldırması, Daum’un gelip saldırması, bunlar futbol’a yakışan şeyler değil. Fakat, şimdi suçlu biz olduk" diye konuştu.

Ümit Özat’ın maç sonrası kendisine karşı yaptığı konuşmaları ve Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nde gözü olduğu şeklindeki açıklamalarla ilgili soruları da cevaplandıran Bulak, "Ben Denizlispor’da çalışıyorum. Ersun Yanal da, Denizlili. Aramızda inanılmaz bir samimiyet var. Böyle şeyleri ortaya koyduğunuz zaman inandırıcı olmanız gerekir. Ümit Özat, Milli Takım’da da sıkıntı duyacağını hissettiği için, şimdi oraları kaşımaya başladı. Bundan sonra Milli Takım’da da sıkıntı duyacak. Ben Ersun Yanal’dan böyle bir şey beklemiyorum ama insanlar bundan bir parça rahatsız olacaktır. Milli Takım ve Fenerbahçe kaptanının bu gibi davranışları rahatsızlığa sebep olacaktır. Ümit Özat, 2 sene sonra belki 3. lig oyuncusu olacaktır. 3 yıl sonra antranörlüğe başlayacaktır. Dolayısıyla, bunlar hep gözönüne alınacaktır. Ben, kendisini hiç tanımam, bilmem, hiç yan yana gelmedik. Seminerde bana bakmadığını söylüyor. Senin zaten bana bakacak halin yok ki. Sen kimsin? Kimsin ki bana bakacaksın? Ne olmuş yani futbolcuysan. Ona bakarsan ben Ogün’leri, Gökdeniz’leri, Tümer’leri yetiştirmiş adamım. Ben bu oyuncuları sıfırdan almışım, sümüklü alıp yetiştirmişim onları. Ümit Özat kimdir ki bana bakacak? Bana, futbol kalitesi belli olmayan bir adamın bunları söylemesi olacak şey değil. Ben Ümit’i bilmem, tanımam. Biz futbolcuları araştırır sorarız. Transfer edecek olduğumuz zaman kimdir, nedir, ne değildir bana raporu iyi gelmemiştir. Ben çevreme bundan bahsetmişimdir. Fakat, ona nasıl aktarmışlarsa, o da bunu husumet haline getirmiştir. Işık Sigorta’nın gecesinde bana bakmadığını söylüyor. O, Aralık ayında olan bir hadise. Fenerbahçe maçından sonra burada söylenen şeyler, Aralık ayına taşınmış oldu" dedi.

Delikanlı adamın küfür etmeyeceğini belirten Bulak, "Küfür, delikanlıya yakışmaz. Birisine küfür edeceğin zaman gözüne bakman lazım. Eğer gözlerine bakıp küfür edebiliyorsan o zaman delikanlısın. Karşınızdaki size birşey yapamıyorsa, o demek ki yaramaz adamın tekidir. 60 kişinin arkasına saklanıp oradan küfür etmek, oradan horozlanmak yakışmaz. Ben 25 yıldır tırnaklarımla kazıyıp bir yerlere gelmiş bir insanım. İşi alevlendirip, o camiayı arkasına alıp, beni öne atmanın bir önemi yok. Ben masumane bir itirazda bulunmuşum, bundan kime ne? Bu tür itirazları her maçta yapıyoruz. Şimdi olayları çıkartan ve provakatör ben olmuşum" şeklinde konuştu.

Maçta 3 saat boyunca kendisine küfür edildiğini belirten Bulak, "Hani Fenerbahçe Stadı’nda küfür olmazdı. Hani Beşiktaş Stadı’nda küfür olurdu. Fenerbahçe Stadı’nda 3 saat anama avradıma küfür edildi. Yazık, günah değil mi? Hem de bir oyuncunun yüzünden" diye konuştu.

Giray Bulak, ayrıca Luciano’nun da çift sarı karttan oyundan atılmasına rağmen itiraz edildiğini kaydetti.

Tur atlayamadıkları için büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Bulak, "Yazık oldu turumuza. Finale gitmek istiyorduk ancak olmadı. Penaltılarla elendik. Fatih ve Güven penaltı kaçırdı ancak onları cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Kalkıp Altay’dan, Beykoz’dan gelip, Kadıköy’de 40 bin kişinin önünde final maçından bir ayak önce penaltı atışına gitmek cesaret ve yürek işidir. Yüreklerinden dolayı kutluyorum" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 19:57:43
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?