3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Bulak'tan Yanal'a, 'Özat' sitemi

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, Ersun Yanal’ın Ümit Özat’ı Milli Takım’a çağırması halinde kendisiyle ilişkilerini gözden geçireceğini söyledi.

Şemikler Haluk Ulusoy Tesisleri’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Giray Bulak, "Ben, Ersun Yanal ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’na yazdığım mektupta, Ümit Özat’ı Milli Takım’a almaları halinde ne gibi bir yola başvuracağımı belirtmiştim. Ümit Özat’ın milli takıma çağırılması halinde bu futbolcuyu mahkemeye vereceğimi söylemiştim. Söylediklerimin arkasında duracağım. Ümit Özat Milli Takım’a çağırılır ve kaptanlığı elinden alınmazsa ben kendisini mahkemeye vereceğim" dedi.

Ersun Yanal’ın yaptığı açıklamada, Ümit Özat’ın futbolcuları olduğunu ve milli takıma alacağını söylediğini belirten Bulak, "Alacağını söyledi ama göreceğiz. O zamana kadar neler kalır neler gider, orasını bilmiyorum. Ersun Yanal, Ümit Özat’ı milli takıma alırsa, ilişkilerimizi tekrar gözden geçirme durumu ortaya çıkar. Ben kendisini severim. Ama ben olayda sadece Giray Bulak’ın duruşunu sergilemedim. Türk antrenörlerinin duruşunu sergiledim. Biz, Milli Takım’da yabancı hoca olmaması için savaşan, mücadele eden insanlarız. Dolayısıyla biz Türk antrenörlerinin duruşunu sergiliyoruz. Bu, haddimize mi düşer? Orasını bilemem. Ama karınca kaderince bunun mücadelesini yaptık. Milli Takım’da Türk antrenörü olmasını ve oraların korunmasını istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçında yaşanan olaylarla ilgili olarak Tahkim Kurulu’nun kendisini çağırdığını ve görüşünü aldığını belirten Giray Bulak, "Tahkim Kurulu’nda bana (Maçın bitiminde Christoph Daum size bir hakerette bulundu mu? Bir yumruk atma veya teşebbüsü oldu mu?) diye soruldu. Ben de kendilerine, maçın 17. dakikasından bahsederseniz size başka şeyler söylerim ama maçın bitiminde böyle bir şey olmadığını, sadece beni tebrik etmek için elini uzattığını, benim de kabul etmediğimi söyledim. Onun dışında başka birşey olmadı ama oyun içerisinde daha farklı şeyler oldu" dedi.

Gözlemcinin bunu görmediğinin kendisine söylendiğini belirten Bulak, "Tahkim Kurulu’na Daum dahil Fenerbahçe’den 5 kişi geldi. Ayaküstü sohbet etme imkanı bulduk. Sohbette kendilerine haksız olduklarını söyledim. Onlar da bana, iyi ev sahipliği yapamadıklarını, bunların yaşanmaması gerektiğini ancak stres altında olduklarını söylediler. Denizlispor’un iyi bir takım olduğunu bana beyan ettiler. Ben de, bana burada söylediklerini, dışarıda söyleyemediklerini söyledim. Yandaşları ve taraftarlarına farklı bir imaj vermek istediklerini ilettim. Biz zaten haklıydık. Haklılığımızı onlar da biliyordu maalesef bunları basına farklı yansıttılar. Taraflı veya Fenerbahçe taraftarı olan basın farklı sundu olayları. Bizi yanlış gösterdi" dedi.
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanlığına Ufuk Özerten’in getirilmesini de değerlendiren Bulak, "Ufuk Özerten ismi çok ciddi bir isim. Kendilerini tebrik ettim. Türk futbolu için iyi olacağına inanıyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2005 Cuma 14:07:24
Güncelleme :7 Mayıs 2005 Cumartesi 20:53:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?