3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Buldan evleri restore ediliyor

Denizli'nin el dokuması ile ünlü Buldan ilçesinde 120 bina Sokak Sağlıklaştırma Projesi kapsamında restore edilerek, eski Buldan mimarisine kavuşturulacak.

Buldan ilçesinde Çarşı ve 14 Mayıs caddelerinde Sokak Sağlıklaştırılması Projesi uygulanıyor. İki caddede yaklaşık 120 binanın restore edileceği projeyi yerinde inceleyen Denizli Valisi Yavuz Erkmen, cadde üzerinde bulunan mağaza sahipleri ile görüşerek proje hakkında bilgiler verdi. Buldan ilçesinin Safranbolu modeliyle yeni bir görünüme kavuşturulmasını hedeflediklerini belirten Vali Erkmen, "Yapılacak restorasyonla caddede ahşap görünümlü binalar olacak. Bu konuda esnaflarımızın da destek ve yardımı çok önemli" dedi.

Safranbolu modeliyle yola çıkılan Sokak Sağlıklaştırması Projesi ile Çarşı ve 14 Mayıs caddelerinde, tarihi yapıların da içinde bulunduğu yaklaşık 120 binanın dış cephelerinin restore edileceği belirtildi. Bir hafta içinde yapım çalışmalarına başlanacak proje kapsamında, eski Buldan mimarisi ile restore edilecek binaların ilçeye ayrı bir güzellik katmasının hedeflendiği kaydedildi. Yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanan projenin finansmanını ise Denizli İl Özel İdaresi ile Buldan Belediyesi üstlenecek.

İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu'nun da katıldığı inceleme gezinde, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik kent merkezinde restore edilecek sokaklarda Vali Erkmen'e bilgi verdi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 21:44:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?