3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Buldan MYO kalitesini tescilledi

BULDAN MESLEK YÜKSEKOKULU'NA KALİTE BELGESİ

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu ISO 9001:2008 kalite yönetim sistemi belgesini almaya hak kazandı.

Pamukkale Üniversitesi'nde Denizli Meslek Yüksekokulu'nun daha önce aldığı ISO 9001:2008 kalite belgesine bu kez Buldan Meslek Yüksekokulu almaya hak kazandı. Kalite belgesinin alınması sebebiyle Buldan Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu'nda yapılan törene Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Fahri Şevik, TSE İzmir Bölge Müdürlüğü Denetçisi Tevfik Bıyıklı, rektör yardımcıları ve davetliler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Buldan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç Dr. İrfan Ertuğrul, ISO belgesine sahip bir kuruluşun israfın önlendiği, verimin en üst düzeye çıkarıldığı bir ekonomi anlamına geldiğini ifade ederek, "Gelişmekte olan Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu da budur. Buldan Meslek Yüksek Okulu olarak kalite belgesini aldık ve bundan sonraki süreçte çalışmalarımızı aynı heyecanla devam ettireceğiz" dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli Meslek Yüksekokulu'nun kalite belgesi almasıyla birlikte üniversite içinde kalite yarışının başladığını belirterek, Buldan Meslek Yüksekokulu'nun da bu yarışta iddialı olduğunu gördüklerini söyledi. Rektör Ardıç, "Türkiye'de meslek yüksek okulları eğitiminde gelecekte akreditasyon çalışmalarına okulumuz öncülük edecektir. Üniversite yaşamı ileride çok değişecek. Her şeyin standartları belirgin olacak ve bütün okulların buna uyması gerekecek. Buldan Meslek Yüksekokulu bu belgeyle belirli bir seviyenin üstünde başlama şansını yakalamıştır" dedi.

Eğitim kurumları içinde ilçenin ilk kez kalite belgesine sahip olduğunu vurgulayan Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ise, uzun bir çabanın ardından bu belgeyi almaya hak kazandıklarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından ISO 9001:2008 Kalite Belgesi ve bayrağı TSE İzmir Bölge temsilcisi Tevfik Bıyıklı tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ve Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ertuğrul'a takdim edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 17:58:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?