3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Buldan'a Çin malı sokmayın'

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, yüzyıllardır Anadolu topraklarında adını kendine has bezi ve dokumasıyla duyuran Buldan ilçesinde esnafları Uzakdoğu mallarını satmama konusunda uyardı.

Buldan Uluslararası 9. Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali renkli görüntülerle başladı. Adını Osmanlı padişahlarına ve son yıllarda yabancı devlet adamlarına diktiği giysilerle duyuran ve kendine özgü bez ve el dokumasıyla tanınan Buldan ilçesinde düzenlenen festivalin açılışına, Vali Yavuz Erkmen ve eşi Nevhilal Erkmen, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz Erkmen ve diğer protokol üyeleri Buldan fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerek kortej yürüyüşü ile festival alanına geldiler. Festival alanında Arnavutluk'tan gelen Halk Oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeni topladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, uluslararası festivallerin kültür değerlerini geliştirmek açısından önemli olduğunu, festivalin ilçenin ekonomik gelişimi için ayrı bir önem kazandığını söyledi. Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu da, festivalin ilk olarak şenliklerle başladığını, zamanla uluslararası festivale dönüştüğünü söyledi.

Buldan'ın tanıtımı için çok çalışmalar yapıldığına dikkat çeken Erdoğdu, Buldan'ın Türkiye'nin en seçkin dokuma ürünlerini üreten merkez olduğunu ifade etti.
Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Buldan'ın Denizli'yi dışarıda çok iyi temsil eden bir ilçe olduğunu söyledi. Buldanlı esnaflara da seslenen Vali Erkmen, özellikle Uzakdoğu mallarının satılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Hiç bir esnafın Uzakdoğu'dan getirilmiş malları kendi ürettiği malların içerisine koyarak satmasına tahammülleri olmadığını belirten Vali Erkmen,"Çin malı dediğimiz Uzakdoğu mallarının ürünleri içerisine konularak satılmaması konusunu tekrarlıyorum. Bu konuda da, festival sonunda uygulamaya geçeceğiz ve hiç kimseye taviz vermeyeceğiz. Çünkü insanlar buraya Buldan'a ait olan özelliği görmek ve onu satmak için geliyor. Yoksa Uzakdoğu'dan gelen malı İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da alır" dedi.

Festival ile birlikte Buldan sokak sağlıklaştırma ve restorasyon çalışmalarının da başladığını sözlerine ekleyen Vali Erkmen, "Sağlıklaştırma çalışması için tüm projeler tamamlandı. Festivalin yapıldığı meydan ile 14 Mayıs Caddesi'nde restorasyon çalışmalarına başlıyoruz. Festivalin yoğunluğu geçtikten sonra daha da artan bir hızla çalışmalar devam edecek" dedi.

Konuşmaların ardından Buldan Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Buldan bezlerinden yapılan kıyafetler öğrenciler tarafından düzenlenen defileyle tanıtıldı. Öğrenciler, hazırladıkları kıyafetler kadar defiledeki performanslarıyla büyük beğeni topladılar.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 12:37:11
Güncelleme :6 Haziran 2009 Cumartesi 12:41:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?