2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Buldan'da Sosyal Market

Denizli'nin Buldan ilçesinde yaklaşık 20 kişinin gönüllü olarak çalıştığı Sosyal Market, maddi durumu olmayanların yüzünü güldürüyor. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ve beraberindeki heyet, bir dizi incelemelerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Buldan'a geldi. Buldan Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal'dan brifing alan Vali Hasan Canpolat, Buldan'ın verimli topraklar üzerine kurulmuş çalışkan insanları sayesinde özellikle dokuma sanayisinde marka olmuş bir ilçe olduğunu söyledi. Canpolat, Buldan'da özellikle el dokuması ürünler ve Buldan Bezi'nin bir marka olarak daha da geliştirilmesi için yapılacak çok iş olduğunu ve bunun el birliği ile gerçekleştirileceğini anlattı. Buldan'ın ana geçim kaynağını oluşturan el dokuması ve dokumaya bağlı turizmin geliştirilmesi için yaklaşık 10 yıldır yürütülen çalışmalar sayesinde yaklaşık 70 adet el dokuma tezgahının faaliyete geçtiğini belirten Vali Canpolat, "Buldan Bezi bir marka haline gelmiş durumda. Ancak bunun içinin daha da doldurularak dokumasıyla, eğitimiyle, modasıyla ve moda tasarımıyla bir üretim piramidi oluşturulması gerekiyor" dedi. 

Buldan Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyetinin almış olduğu kararla hayata geçirilen Sosyal Market'in açılışını yapan Vali Canpolat, market hakkında bilgi aldı. Ayten Kıyak'ın önderliğinde 20 civarında gönüllü çalışanı ile faaliyetini sürdüren Sosyal Market, bugüne kadar 12 yıllık evli olup düğün yapamamış bir ailenin düğününü yaptı, yeni doğacak çocuğu için bebek eşyası alamayacak durumda olan ailenin bebek beşiğinden kundağına kadar bebek eşyalarını tamamladı. Yatacak yatağı olmayan üniversite öğrencilerinin yatak ve benzeri ihtiyaçlarını karşıladı. Maddi durumu iyi olmayan ailenin çocuklarına bayramlık alan, fakir ailelerin giyecek ve ev eşyası ihtiyaçlarını karşılayan Sosyal Market'in bugüne kadar 321 kişiye yardım ettiği belirtildi. 

Vali Canpolat, Sosyal Market'in vermek isteyenle ihtiyacı olanları buluşturan bir nokta olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İnancımız ve sosyal anlayışımızın da bir gereği olarak veren de alan da birbirlerini görmeden çok iyi bir ortamda bu ihtiyaçlar karşılanıyor. Tamamen sivil bir zeminde yürütülen bu yapıyı bütün ilçelerimizde oluşturacağız. Sosyal Market'in hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim." 

Buldan Belediye Başkanlığı ve Buldan Ticaret Odası'nı da ziyaret eden Vali Canpolat ve beraberindeki heyet daha sonra Kadıköy Köyü İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Denizli Vali Yardımcısı İ.Hayrullah Sun, İl Jandarma Komutanı Jan.Kd. Albay Cemal Temizöz, İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu ve daire müdürlerinin katıldığı ziyaretlerde, Denizli Valisi Hasan Canpolat öğrencilerle sohbet edip, sorunlarını dinledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?