3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

'Bütünşehir' projesi tarımı bitirir

Hükümet tarafından hayata geçirilmek istenen bütünşehir düzenlemesiyle ilgili tartışmalar sürerken, Irlıganlı Belediye Başkanı Hasan Yılmaz, Bütünşehir Projesi’nin hayata geçirilmesi halinde bölgede tarımın biteceğini söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanlığı’nda Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Irlıganlı Belediye Başkanı Hasan Yılmaz, Bütünşehir Projesi’nin hayata geçirilmesi halinde Irlıganlı ve çevresinde tarımın sona ereceğini söyledi.

Bütünşehir Yasası ile birlikte Irlıganlı Belediyesi’nin, Denizli’nin küçük bir mahallesi haline geleceğini belirten Yılmaz, "Bütünşehir Yasası hayata geçirilmeden önce, bütünşehir kapsamına alınacak bölgelerde ikamet edenlere bu konudaki görüşlerinin sorulacağı bir referandum yapılmalı. Irlıganlı dahil bir çok bölgede bütünşehire karşı çıkılıyor" dedi.

Denizli Belediyesi’nin Irlıganlı Belediyesi’ne hizmet götüremeyeceğini söyleyen Yılmaz, "Halkımız çıkarılmak istenen Bütünşehir Yasası’yla, şu an kendilerine ulaşan hizmetin yüzde 50’sini bile alamayacaklardır. Denizli Belediyesi’nin Irlıganlı Belediyesi gibi uzak beldelere hizmet götürmesi mümkün değil" dedi.

Türkiye’nin en iyi pamuk ürününün Irlıganlı ve çevresinde yetiştiğini ifade eden Yılmaz, "Bütünşehir Yasası ile birlikte bizim arazilerimiz yok olacak. Yasa ne kadar koruyucu olursa olsun arazilerimiz korunamayacaktır" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Hasan Yılmaz, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin bu girişiminden vazgeçmesi için çalışmalarının devam edeceğini ve gerekli mercilere başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 15:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?