2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Buzağıya protez bacak

Denizli'nin Honaz ilçesinde, doğum sırasında ayağı kırılan 3 aylık bir buzağıya protez takıldı.

Honaz ilçesine bağlı Karateke köyünde 3 ay önce doğan bir buzağının doğum sırasında ayağı kırıldı. Doğumun ardından sahibi Muammer Yenitürk tarafından veterinere götürülen buzağının bacağı alçıya alındı. Bir süre bacağı alçıda kalan buzağının kangrene dönüşen ayağı kesildi.

Buzağısını kesmek yerine ayağına protez takdırdığını söyleyen Yenitürk, "Buzağının, doğum sırasında ayağı kırıldı. Veteriner çağırdım alçıya aldırdım. Alçıdan sonra ayağı kangrene çevirdi. Kangren olmasıyla birlikte veterinere götürdük ve ayağını kestirdik. Sonrasında kesmeyi düşünüyorduk ama vazgeçtik. Protez ayak yapanları araştırdım ancak bulamadım. Sonra insanlara protez kol bacak takan yerle görüştüm, oraya yaptırdık. Şu an memnununz" dedi.

Buzağıya protezi takan tekniker Erkan Arğun, ilk defa bir hayvana protez taktıklarını söyleyerek, "Bir süre önce bize geldiler. Buzağının durumunu anlattılar. Yürürken uç kısmından kan geldiğini söylemişlerdi. Geldik baktık ve ölçülerini aldık, 3 gün sonra protezi taktık. Şu an yürüyebiliyor. Ancak tam olarak 2 ay sonra normale dönecek. Ön kaslarının güçlenmesi lazım. Ben protez teknikeriyim. 5 yıldır bu işi yapıyorum. İlk kez bir hayvana protez yaptık. Olumlu sonuç aldık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2008 Pazar 20:04:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?