3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Çakma yolsuzluk dedektifi!

SAĞLIK AKDAĞ: ''KILIÇDAROĞLU'NUN AĞZINA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEMEK YAKIŞMAZ, AMA BİZ KENDİSİNE SAYIN KILIÇDAROĞLU DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde, "Türkiye buluşmaları" konferansında konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklenen Akdağ, yaklaşık 700 partilinin takip ettiği konuşmasında, CHP liderinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan söz ederken zaman zaman "Recep Bey" sıfatını kullandığını söyleyerek, "Sayın sözü ağzına yakışmıyor. Senin ağzına Sayın Recep Tayyip Erdoğan demek hiç yakışmaz. Ama biz sana Sayın Kılıçdaroğlu demeye devam edeceğiz, çünkü bizim terbiyemiz böyle gerektiriyor" dedi.

Konuşmasının önemli bir bölümünü Kemal Kılıçdaroğlu'na ayıran Akdağ, CHP'nin sosyal demokrat ve halkçı olduğuna kimsenin inanmadığını savundu.

Akdağ eleştirilerini şu sözlerle sürdürdü: ''Denizli'den Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum; İnsafsız adam. Ne hakkın var insanlara iftira atmaya, karalamaya. Gömlek almış, soruyorlar, kendi parasıyla aldığını söylüyor. Suçladığın, iftira attığın insanlar, aldıklarını başkasının parasıyla mı alıyor, insafsız herif. Ben kendisine çakma yolsuzluk dedektifi diyorum. İpe sapa gelmez konular ve dosyalarla getirip meclise sunuyor. Kendini acındıracak hale düşürüyor. Sen SSK Genel Müdürlüğü yaparken, bu halk hastane ve SSK binalarının önünde sürünüyordu. Bir yolsuzluk edebiyatıdır gidiyor. Sen ne zaman iktidar olsan bu millet fakirleşiyor. Bunların halkçı olduğuna falan inanmayın. Hadi oradan. Başına kasket takınca, milletin kafasına talih kuşu konacakmış. 1980 öncesi iktidar oldunuz millet mazot, ekmek ve yağ kuyruklarına girdi. İktidarımız, Türkiye'ye çağ atlattı. Üstelik ayaklarımızda ağır prangalar varken."

Konuşmasını ilerleyen bölümlerinde Anayasa değişikliği paketine de değinen Bakan Akdağ, CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı itirazı geri çektikten sonra halkçılığının tartışılabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, partililere seslenmeden kısa süre önce Karahayıt Colossae Otel'de, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, kaymakamlar, özel ve kamu hastanelerinin yöneticilerini katıldığı toplantıda Denizli'deki sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgiler aldı, sorunları birinci ağızlardan dinledi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Akdağ, "Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Denizli'de de çok fazla sezeryanla doğum var. Sezeryan çılgınlık halini aldı. Özel hastaneler ve kamu hastanelerini Denizli'de de bir kez daha uyardık. Sezeryan oranı çok yüksek. Bir kez daha uyarıyorum; Sezeryan demek ameliyat demektir. Normal doğum anne ve bebek için daha doğru. Ancak, anne ya da bebekte risk varsa sezeryana başvurulmalıdır. Türkiye, sezeryan çılgınlığından vazgeçmelidir" diye konuştu.

SAĞLIK AKDAĞ: ''KILIÇDAROĞLU'NUN AĞZINA SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN DEMEK YAKIŞMAZ, AMA BİZ KENDİSİNE SAYIN KILIÇDAROĞLU DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ''
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 01:44:04
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 13:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?