2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Çalışan kadın sayısı artmalı'

DEVLET BAKANI KAVAF DENİZLİ'DE

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, kadınların iş gücüne daha çok katılmasının mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılışlarda bulunmak üzere Denizli'ye gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Anemon Otel'de düzenlenen ve Denizli Sanayi Odası tarafından yürütülen 'Kadın Girişimciliğini Geliştirmek İçin Denizli ve Stockholm Odaları İşbirliği Projesi Kapanış Toplantısı'na katıldı. Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile davetlilerin katıldığı toplantıda konuşan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, iş gücü istatistiklerine göre Türkiye'deki 22 milyon çalışanın yüzde 72'sinin erkeklerden oluştuğunu belirterek şöyle konuştu: "Türkiye'de toplam nüfusun kayıtlı ekonomiye dahil 22 milyon çalışanı var ve bunun yüzde 72'si erkek. Kadınlar arasında sadece yüzde 1.2'si işveren olmak üzere yüzde 13'lük kesimi serbest meslek olarak görünüyor. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın esnaf ve sanatkar veri tabanına göre 1 milyon 806 bin esnaf ve sanatkarın sadece yüzde 8'i yani 149 bin 722'si kadın."

Kadınların hem sosyal hem iş hayatında daha fazla inisiyatif ve görev üstlenmesini istediklerini belirten Bakan Kavaf, şöyle konuştu: "Biz hükümet olarak bunun yasal alt yapısını hazırlamakla ve bu konudaki girişimcimlerimizi desteklemekle yükümlüyüz. Bu çalışmalarımızı da sürdürüyoruz."

Türkiye'de 2009 Temmuz ayı verilerine göre çalışan kadın sayısının sadece yüzde 22 olduğunu, bu rakamın 10 yıl önce yüzde 35'e kadar çıktığını ifade eden Bakan Kavaf, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak biz de hâla şehirleşme olgusu çok hızlı şekilde devam ettiği için, köyden kente göç edişlerde kırsalda çalışan kadınlar kentte ya çalışamadığı için ya da kayıtlı ekonomiye dahil olamadığı için kayıt dışı göründüğü için bu rakam düşmüş görünüyor."

AB sürecinde giden bir ülke olarak kadınların iş gücüne katılımının mutlaka sağlanması gerektiğini ifade eden Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, şunları söyledi: "Gerekli iş gücü potansiyelini de artırmamız gerekiyor. AB'nin hedefi 2010 yılında toplam istihdam oranında kadın istihdamında yüzde 70'e ulaşmak. Bizim şu an ulaştığımız rakamları düşündüğümüzde daha yapmamız gereken çok iş var. Katetmemiz gereken çok yol var. Bu konuda bütün dinamiklerimizi harekete geçirerek, çok hızlı çalışmak zorundayız."

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf tarafından projeden faydalananlara projeye katılım belgeleri verildi.

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, toplantının ardından karayoluyla Ankara'ya gitti.

DEVLET BAKANI KAVAF DENİZLİ'DE
DEVLET BAKANI KAVAF DENİZLİ'DE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2009 Cuma 13:33:05
Güncelleme :13 Kasım 2009 Cuma 18:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?