2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çalışan kalpte kalp kapağı değiştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde iki hastaya, çalışan kalpte kalp kapağı değiştirme operasyonu düzenlendi. 

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç.Dr. İbrahim Gökşin ve ekibi tarafından 36 yaşındaki Zeynep İyem adlı hastaya aort kapak değişimi sonrası çalışan kalpte mitral kapak değişimi uygulandı. Bu operasyondan 3 gün sonra da, 4 yıl önce koroner bypass ve aort kapak değişimi uygulanmış 62 yaşındaki Zekai Yıldırım isimli hastaya, sağ göğüs boşluğundan girilerek çalışan kalpte mitral kapak değişimi uygulandı. 

Doç.Dr. İbrahim Gökşin, çalışan kalpte mitral kapak değişiminin birçok hastada başarıyla uygulanabileceğini belirtirken, özellikle ikinci kez kalp operasyonu uygulanacak vakalarda iyi bir alternatif yöntem olduğunu söyledi. 

Doç.Dr. Gökşin, Yrd.Doç.Dr. Ali Vefa Özcan ve Yrd.Doç.Dr. Bilgin Emrecan, Prof.Dr. Hülya Sungurtekin ve Doç.Dr. Ercan Gürses'in katıldığı operasyonların başarıyla tamamlandığını söyledi. 

Doç.Dr. İbrahim Gökşin, daha önce de bir ilke imza atarak böbrek ve kalp içi tümörüyle birlikte koroner arter hastalığı olan Mustafa Canavcı adlı hastaya aynı seansta hem tümör ameliyatını hem de koroner bypass ameliyatını başarıyla uygulamıştı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2008 Salı 11:19:05
Güncelleme :8 Mayıs 2008 Perşembe 00:10:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?