6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Cam festivali sona erdi

DENİZLİ CAM FESTİVALİ SONA ERDİ

Türkiye'nin ilk cam festivali olan Denizli Cam Festivali sona erdi.

Denizli Belediyesi ve Karma Tasarım Atölyesi işbirliğiyle düzenlenen ve İsveçli Julie Anne Denton, İngiliz Sally Carver, Avustralyalı Christian Arnold ile Türk cam sanatçıları Doç. Dr. Mustafa Ağatekin ve Ahmet Özdeniz'in katılımıyla gerçekleştirilen festival, Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi. Ateşten dans gösterileri ile başlayan kapanış töreni, camdan boncuklardan yapılan horoz heykelinin açılışı ile son buldu.

Festivalin kapanışında bir konuşma yapan Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Cam demek şeffaflık demek ,cam demek sağlık demek, cam demek kibarlık demek aynı zamanda, cam eşya demek, cam sanat demek cam demek her şey demek. 7 bin 500 yıl öncesinden gelen cam, bugün Denizli'ye yeni bir heyecan ve güzellik getirdi. Umarım bu festival ile kentimizde bulunan cam atölyeleri ve cam sanatı yeniden daha bir ilgi ile hayat bulacak. Bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Festival kapsamında birbirinden ilginç eserlerin nasıl yapıldığını uygulamalı olarak anlattıklarını belirten Festivalin Organizatörü Ömür Duruerk ise, ''Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de cam sanatının daha da geliştirilmesini amaçladık. Yaptığımız çalışmaların devamının geleceğini ümit ediyorum. Yapılan çalışmalar sonrasında Denizli'ye özgü bir şeyi ortaya çıkarmak istedik. Denizli'yi çağrıştıran en önemli simgenin horoz olduğundan yola çıkarak tamamen cam boncuklardan oluşan bir horoz ortaya çıkardık" diye konuştu.

DENİZLİ CAM FESTİVALİ SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 17:34:05
Güncelleme :10 Mayıs 2011 Salı 00:02:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?