2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çameli'nde kiraz festivali

Denizli'nin Çameli İlçesine bağlı Arıkaya Köyü'nde düzenlenen Kiraz Festivali büyük ilgi gördü.

Son yıllarda meyve üreticiliğinde adından sıkça söz ettirmeye başlayan Çameli İlçesinde, kiraz üretiminin en çok yapıldığı köylerden Arıkaya, Sofular ve Gürsu köyleri ortaklaşa Kiraz Festivali düzenledi.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün organize ettiği festivale Arıkaya Köyü ev sahipliği yaparken, festivale AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ve çok sayıda davetli katıldı.

Festivalde bir konuşma yapan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, yıllarca Denizli'ye uzak olduğu için hizmetlerden mahrum kalan Çameli'nin son dönemde atılım içinde olmasını görmekten mutluluk duyduğunu ifade etti.

Pekdemir, Çameli'nin kiraz ve ceviz yetiştiriciliğinde söz sahibi olduğunu, günlük 65 ton süt üretimi ile de hayvancılığın merkezi olma yolunda ilerlediğini belirterek, "İl Özel İdaresi olarak gelişmekte olan Çameli'nin gereksinimlerini karşılamak için çaba sarf ediyoruz" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mithat Ekici, festivallerin ürün tanıtımı ve toplumun kaynaşmasının sağlanması adına önemli olduğunu dile söyledi. Festival etkinlikleri çerçevesinde çocuklar arasında güreş turnuvası düzenlenirken, halk oyunları gösterileri sunuldu ve yerel sanatçılar sahne aldı. Festivalde ayrıca yılın en iyi mahsulü ve kiraz üreticisinin belirlenmesi için bir de yarışma düzenledi. İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün düzenlediği hayvan yetiştiriciliği ve meyve üreticiliği kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifikaları protokol tarafından verildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2009 Cuma 16:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?