3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Cami duvarına ilginç resim

Denizli Belediye Meclisi’nin kamulaştırma kararıyla yeşil alan olarak düzenlenecek bölgede kalan İbadullah Camii’nin bulunduğu mülkün sahibi Mehmet Ali Palay’ın, Atatürk’ün Kocatepe’ye çıkışını tasvir eden büyük resmini, caminin İzmir Asfaltı’na bakan duvarına mozaikle işlettiği ileri sürüldü.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Zeybekçi, "Bu mahkemenin uzun süreceğini zannetmiyorum. 2005’in sonuna varmadan biz orada bir sonuca ulaşırız diye düşünüyorum. Gördüğünüz gibi burada Denizli halkına rahat nefes alabileceği alanlar yapmaya çalışıyoruz. Bu hususta yıkımlar yapmaktayız. Eski cezaevinin yıkılması, yerine büyük bir park yapmaya karar vermemiz gibi. Günü ve zamanı gelince, hukuki prosedür tamamlanınca orada da yıkım yapacağız. Bu ülkede artık dininde, Atatürk’ün de, laikliğinde hiç bir ticarete, şahsi kişisel menfaate alet edilmemesi lazım. Orada bizim için camii olması hiç bir anlam ifade etmiyor. Bizim yıkacağımız alanla ilgili şimdi de Atatürk posteri olması da bizi engellemeyecek. Vatandaşımız orada bunu başka bir amaçla değil de Atatürk’e sevgisinden yapmış olabilir. Ama biz yorumu sizlere ve Denizli halkına bırakıyorum. Prosedürde 1986 senesine kadar yeşil alan olarak düşünülmüş. ticarethanenin 3. katında bir caminin olması çok büyük bir gereklilik değil, çok yakınlarında camiler var. Yorum yapmak istemiyorum. Çünkü insanlar herhalde hayır için yapmışlardır. Ama prosedür yol aldıktan sonra Atatürk’ün oraya konması manidardır" dedi.

10 Haziran’da Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin başkanlığında toplanan Meclis, İmar Müdürlüğü’nün teklifi üzerine bölgenin yeşil alan yapılması için kamulaştırma kararı aldı. Karar 1 çekimser oya karşılık 36 oyla kabul edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 19:24:03
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?