7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Çardak'ta kuduz şüphesi

Denizli'nin Çardak ilçesinde bir köpek, ikiz kardeşleri ve bir astsubayı ısırdı, bir çocuğa da saldırdı. Olaydan 2 gün telef olan köpeğin başı, incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderildi.

İkiz kardeşler İlkay ve Sonay Öz (12), bir ay kadar önce ilçenin Çınar Mahallesi'nde sokaktan buldukları köpeği evlerine götürüp bakmaya başladılar.

Geçen hafta tasma takmaya çalıştıkları köpek, ikiz kardeşler ile oradan geçmekte olan Çardak Hava Meydan Komutanlığında görevli Asteğmen H.H.U (24) ve Can Sever'e saldırdı. Köpek, Öz kardeşleri ve asteğmeni ısırdı.

Sever'in ise elinde çizikler oluştu. Olaydan 2 gün sonra telef olan köpek, vatandaşlar tarafından gömüldü.

Köpeğin saldırısına uğrayan 4 kişi de Çardak Sağlık Ocağına başvurdu. Sağlık ocağı görevlilerinin yetkililere haber vermesiyle köpek gömüldüğü yerden çıkarılarak, başı incelenmek üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı İzmir Bornova Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsüne gönderildi.

Çardak Kaymakamlığını vekaleten yürüten Bozkurt Kaymakamı Nuri Özder, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çardak İlçe Tarım Müdürlüğünün yaptığı incelemede, köpekte “gençlik hastalığı” belirtilerine rastlandığını, ölüm sebebinin bu olabileceğinin sanıldığını söyledi.

Özder, “Ancak her ihtimale karşı köpek gömüldüğü yerden çıkarılarak, baş kısmı incelenmek üzere laboratuvara gönderildi. Köpeğin saldırdığı 4 kişiye de kuduz aşısı vurulmaya başlandı. Şu an korkulacak bir şey yok. Laboratuvar sonuçlarına göre hareket edeceğiz” dedi.


a.a
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2007 Cumartesi 16:53:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ender Bozbiyik IP: 84.73.145.xxx Tarih : 8.03.2007 19:44:29
Köpegin saldirisina ugrayan kisilere gecmis olsun* Iste benim cocuklugumdan beri yasanan olaylardan biri ve halen bir cözüm yok! Hani nerede bu avrupanin hayvan haklari sayin AKP'liler? Devletin toplayip bakmasi gereken sokak hayvanlari halen sokaklarda üstelik köpek öldükten sonra halk tarafindan gömülüyor!