2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çaresizlik içinde yardım bekliyorlar

BİR BABANIN DRAMI

Denizli'de, eski hükümlü olan işsiz baba, 20 yaşında kolon kanseri tedavisi gören üvey oğlunun iyileşmesi için yardım istedi.

Denizli'de yaşayan Halil Dikmen, ticari hayatında yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebiyle yaklaşık 10 yıl cezaevinde yattıktan sonra 10 yıl önce çıkan aftan tahliye oldu. Cezaevine girmeden önce P.K. ile yaşamını birleştiren Halil Dikmen (45), eşinin ilk eşinden olan oğlu Ramazan Cerit'i de kendi çocukları Deniz ve Asım Mert'ten ayırmadan babalık yaptı. 20 yaşındaki üvey oğlu Ramazan'ın da 2 yıl önce kolon kanserine yakalanması Dikmen Ailesi'nin hayatını altüst etti.

Bir yandan iş bulup çocuklarına bakmaya çalışan Halil Dikmen, şu an bir suçtan dolayı cezaevinde olan eski eşi P.K. ile boşandı.

Halil Dikmen, boşandıktan sonra kızı Deniz (15) ve oğlu Asım Mert (13) ile ayakta durmaya çalıştı. Eski hükümlü olduğu için iş bulamayan Halil Dikmen'in tek isteği ise, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nde kolon kanseri tedavisi gören üvey oğlu Ramazan Cerit'in sağlığına kavuşması. Kızı Deniz ve oğlu Asım Mert'le kiralık bir evde oturan ancak geliri olmadığı için zor günler yaşayan Halil Dikmen, gözyaşları içerisinde hayırseverlerin uzatacağı yardım elini bekliyor.

Kendisi için hiçbir şey istemediğini söyleyen Halil Dikmen, "Ben sadece tedavi gören oğlumun iyileşmesini istiyorum. Çocuklarımın annesi cezaevinde. Ben elimden geldiği kadar hem evdeki iki çocuğuma bakmaya, bir yandan İzmir'de tedavi gören çocuğuma, bir yandan da cezaevine koşuyorum. İzmir'de tedavi gören oğlum sürekli olarak arayıp yanına gitmemi istiyor ama gidecek bir kuruş param yok" dedi.

Denizli Valiliği'nin 150 TL kendisine, 150 TL'de oğluna yardımda bulunduğunu ifade eden Halil Dikmen, şöyle konuştu: "Yapacak iş yok. Ben eski hükümlü olduğum için bana iş vermiyorlar. Yaşımın geçtiğini söylüyorlar." 1996 yılında ticari hayatının sona erdiğini ifade eden Dikmen, "Bize yardım edenden de etmeyenden de Allah razı olsun. Herkes çocuklarımı kendi çocuklarının yerine koysun" ifadelerini kullandı.

Kızı Deniz'in küçük yaşta evin yükünü üstlendiğini ifade eden Halil Dikmen, sözlerine şöyle devam etti: "Kızım yemek yapıyor, bulaşıkları yıkıyor, evin temizliğini yapıyor. Allah ne verdiyse yiyoruz. Çevremizdeki insanların yardımı ile ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz."

Annesi cezaevinde ağabeyi de hastanede olan Deniz ise, hayatın kendisi için zor olduğunu belirterek, "Benim için zor. Ağabeyim hastanede, annem başka bir yerde. Babamla birlikte idare etmeye çalışıyoruz. Ben, annemin cezasının indirilmesini ve ağabeyimin iyileşmesini istiyorum" dedi.

Evin en küçük ferdi olan 13 yaşındaki Asım Mert ise, annesinin yanlarına dönmesini, ağabeyinin de iyileşmesini istediğini belirterek "Bir de yuvamızın düzelmesinden başka bir şey istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Kiralık evde oturan ve maddi imkansızlık sebebiyle elektrik ve su paralarını ödeyemez duruma gelen Dikmen Ailesi'nin duvarında yazılı bir not ise göz yaşartıyor. Duvara asılan kağıdın bir bölümünde 'Asım'ın görevleri: Tuvalet, banyo, sofrayı kaldırmaya yardım et. Çamaşır katla. Deniz'in görevleri: Bulaşık, yemek, temizlik, çamaşır as, kedilerin bakımı.

BİR BABANIN DRAMI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 14:21:00
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 19:28:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?