2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

ÇEKÜL'den Buldan ve Tavas'a çıkarma

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve bazı yöneticiler Buldan'da Çarşı ve 14 Mayıs caddelerinde uygulanacak olan sokak sağlıklaştırması projelerini inceledi.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in de katıldığı inceleme gezisinde Tavas ilçesinin de tarihi hanları ve evleri incelendi.

Buldan ve Tavas ilçelerinde düzenlenen inceleme gezisine Vali Yavuz Erkmen, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Yüksek Mimar Metin Keskin, ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Şehir Plancısı Faruk Göksu, Mimar Kayhan Çakanel, ÇEKÜL Vakfı Genel Sekreteri Ece Müftüoğlu Narcy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu ve Buldan Belediye Başkanı Ahmet Şevik katıldı.

Heyet ilk olarak Buldan'da yaklaşık 120 binanın restore edileceği projeyi yerinde inceledi. ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve ÇEKÜL Vakfı'nın diğer üyeleri projeyi inceledikten sonra restore çalışmalarının daha sağlıklı olması için kendi fikirlerini de söyleyerek, projeye katkıda bulundular. Heyet daha sonra Buldan'da ki eski evleri ve işyerlerini gezdi. Birkaç gün içinde yapım çalışmalarına başlanacak olan proje kapsamında, eski Buldan mimarisi ile ilçeye ayrı bir güzellik katması hedefleniyor.

Yaklaşık 3 yıl sürmesi planlanan projenin finansmanını ise Denizli İl Özel İdaresi ile Buldan Belediyesi üstlenecek. Heyet son olarak Tavas ilçesini ziyaret etti. Buradaki inceleme gezisine Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Tavas Kaymakamı Yusuf Güler ve Tavas Belediye Başkanı Mehmet Karabay da katıldı. Heyet Tavas'da bulunan iki hanı ziyaret etti ve yetkililerden bilgi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 12:17:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?