2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Çelik kasa hırsızlığı

Denizli'de bir müteahhitlik firmasına giren hırsızlar 200 kilo ağırlığındaki çelik kasayı çaldılar ancak götüremeyince yol ortasında bırakıp kaçtılar. 

Edinilen bilgiye göre, Çaybaşı Mahallesi 1583 Sokak'ta ki bir apartmanın ikinci katında bulunan müteahhit Zeki Abbak'ın işyerine giren hırsızlar, 200 kilo ağırlındaki çelik kasayı alarak, iki kat aşağıya indirdiler. Burada çalıntı olduğu anlaşılan ve daha sonra terkedilmiş olarak bulunan bir araca kasayı yerleştirmeye çalışan ancak bunu başaramayan hırsızlar, kasayı sokak ortasında bırakarak kayıplara karıştı. Olay yerinde inceleme yapan polis, müteahhit Zeki Abbak'ı telefonla arayarak durumu bildirdi. 

İşyerine geldiğinde, 200 kiloluk çelik kasasını yolda bulan ve babasının dedesinden kendisine miras kalan 120 yıllık antika halının da çalındığını gören Zeki Abbak büyük üzüntü yaşadı. Polis yol ortasında bırakılan kasanın üzerinde parmak izi çalışması yaptıktan sonra hırsızların yakalanması için operasyon başlatırken, 25 yıldır ABD'de yaşayan ve 3 yıl önce Türkiye'ye gelerek müteahhitlik yapmaya başlayan Zeki Abbak, olayın şokunu üzerinden uzun süre atamadı. Başta bilgisayar olmak üzere diğer
eşyalara dokunulmadığını, sadece çelik kasa ve değerli halının çalındığını belirten Abbak, "İşyerimin içinde hiç bir iz olmaması, çelik kasanın tekerlekli bir aparatla alınarak yola indirildiğini gösteriyor. Kasada pasaport ve bazı değerli kağıtlar dışında önemli bir şey yoktu. Ama en çok babamın bana hediye ettiği ve kendisine de dedesinden kalan 120 yıllık çok değerli halının çalınmasına üzülüyorum. ABD'de bu halıya 25 bin dolar verilmişti ancak ben vermemiştim. Babama halının çalındığını söyleyemem çünkü çok üzülür. Hırsızlara çağrı yapıyorum. Çaldığınız halı benim için çok önemli. Onu getirin veya bir yere bırakıp bana haber verin. Bunun karşılığında ben davacı olmayacağım ayrıca kendilerine bin dolar vereceğim" dedi. 

Çalındıktan sonra götürülemeyen çelik kasa, çok ağır olması sebebiyle yerinden bile kıpırdatılamazken, uzun süre yolun ortasında kaldı.

.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2008 Pazartesi 14:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?