3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Cenazede bile Baykal'a yüklendi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) itaatkar köleler partisi yapılmak istendiğini ileri sürerek, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a ağır eleştirilerde bulundu.

Denizli’de önceki gün vefat eden Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı A. Hüdai Oral’ın cenazesine katılmak üzere Denizli’ye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yüklendi.

Delikliçınar Yeni Camii’nde basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Mustafa Sarıgül, bazı liderlerin kendi koltuklarını korumak için antidemokratik uygulamalar yaptığını belirterek, "Bizi kağıt üzerinde tasviye ettiler ama halkın gönlünde edemediler. Bireyin güçlenmesi değil, partinin güçlenmesi önemlidir. CHP’yi dünyada en önemli demokratik örgüt yapmak gerekir. Bazıları CHP’yi itaatkar köleler partisi yapmak istiyor. Bizler asla itaatkar köle olmayacağız. CHP, yağ çekenler örgütü olmayacak" dedi. CHP’de demokrasinin kurum ve kurallarıyla oluşması gerektiğini söyleyen Sarıgül, "CHP’de şu anda demokrasi yok. Sadece kendi koltuklarını korumaya çalışanlar var. Benim mücadelem koltuğa sevdalı olanlarla, demokrasiye sevdalı olanlar mücadelesi olacaktır. Bu mücadele, halkın gönlünde yer bulmuştur. Bu mücadele CHP demokratikleşinceye ve iktidara gelinceye kadar devam edecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 13:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?