3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Cenazeye ekonomik kriz gölgesi

İNTİHAR EDEN İŞADAMININ CENAZESİNE EKONOMİK KRİZ DAMGASINI VURDU

UFO'cu işadamı olarak adından sıkça söz ettiren ve önceki akşam holding binasındaki odasında tabancayla intihar eden Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen (53) için bugün Yeni Camii'de cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, Sözkesen ailesinin yakınları başta olmak üzere Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemür, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, SankoHolding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ile binlerce vatandaş katıldı.

Osman Nuri Sözkesen'in eşi İlknur Sözkesen ve çocuklarının taziyeleri kabul ettiği cenaze törenine CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da çelenk göndermesi dikkat çekti. Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan ve Osman Nuri Sözkesen'in değerli bir işadamı olduğunu belirten imam, "Osman Nuri Sözkesen araştırmacı, milletin gökyüzünde ararken, Urfa'da, Bursa'da ararken onun Denizli'mize getiripkoyduğu UFO modeliyle bildiğimiz bir işadamımızdı" dedi.

Cenaze namazının kılınmasının ardından, Osman Nuri Sözkesen'in cenazesi binlerce vatandaşın omuzlarında cenaze aracına kadar taşındı. Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Sözkesen'in olay günü 7-8 saat boyunca aslında yardım beklediğini ileri sürerek, "O gün kendini hapsedip beklediği 7-8 saate bakarsak, keşke o gün oralarda, yakınında olabilseydik diyorum. Allah rahmet eylesin. Allah çocuklarına ve Funika Holding ailesine uzun ömür versin" diye konuştu.

Yaşadığı ekonomik kriz sebebiyle intihar ettiği öne sürülen işadamı Sözkesen'in cenazesinde yine ekonomik krizle ilgili açıklamalar geldi. Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, söylenecek bir şeyin olmadığını belirterek, "İşine sahip, pür-nur bir arkadaşımızdı. Allah taksitarını affetsin, mekanını cennet etsin" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının ekonomik krizle ilgili sorularını cevaplandıran Konukoğlu, "Ekonomide zaman zaman dalgalanmalar olur. Bizim 1994 yılından beri tekstilciliğimiz var. Zaman zaman 2-3 sene kötü gider, 6 ay iyi gittiği zaman o geçmişi unutturur. Ben bunların düzeleceği kanaatindeyim" görüşünü dile getirdi.

CHP Milletvekili Ali Rıza Ertemür ise, Başbakan'ın işadamlarına daha önce 'Krizi bahane etmesinler, zuladakileri çıkarsınlar' sözlerine atıfta bulunarak, "Ama zuladan ne yazık ki para değil, silah çıktı. Kriz artık intihar derecesine getirir oldu. Denizli önce tekstilin başkentiydi, şimdi krizin, intiharın başkenti olmaya başladı. Bu son olayla 7-8 kişi ekonomik krizden intihar etme noktasına geldi. Kriz çok ciddi ve mutlaka araştırılması gereken bir konu. Önlem alınması gerekir" ifadelerini kullandı.

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça da, yalnız Denizli'de değil, Türkiye tekstil sektöründe global bir ülke olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Dünyada global bir kriz var. Ama son 3-5 aydır bir hareket başladı. İnşallah iyi olacak diyoruz. Hükümetin de, sanayicilere ve işadamlarına bir şey yapmasını bekliyoruz."

Funika Holding Yönetim Kurulu Başkanı Osman Nuri Sözkesen, cenaze namazının ardından Asri Mezarlığa götürülerek toprağa verildi.

İNTİHAR EDEN İŞADAMININ CENAZESİNE EKONOMİK KRİZ DAMGASINI VURDU
 
 
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2009 Cuma 15:18:05
Güncelleme :9 Ekim 2009 Cuma 16:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?