3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Cezaevinde yıkım başladı

Bir süre önce boşaltılan Denizli Ceza ve Tutukevi, Denizli Belediyesi tarafından yıkılmaya başlandı. Denizli’nin Sırakapılar Mahallesi içerisinde bulunan ve 1940 yılından beri hizmet veren Denizli Ceza ve Tutukevi, Kocabaş Beldesi’nde yapımı tamamlanan D Tipi Kapalı Cezaevi’nin hizmete girmesiyle boşaltılmıştı.

Tutuklu ve hükümlülerin yeni cezaevine nakledilmesinden sonra Adalet Bakanlığı tarafından Denizli Belediyesi’ne devredilen 10 bin 317 metrekarelik alan üzerindeki Denizli Ceza ve Tutukevi’nin yıkımına belediye ekipleri tarafından başlandı.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, belediye başkan yardımcıları ve bazı meclis üyeleri ile birlikte yıkımdan önce ceza ve tutukevini gezerek, yıkım ekibinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zeybekci, yıkımın ardından ortaya çıkacak alanın en iyi şekilde değerlendirilmesi için gerekli proje çalışmalarına başlandığını, önümüzdeki günlerde projeyle ilgili detayların kamuoyu ile paylaşacağını söyledi. Denizli Ceza ve Tutukevi’nin yıkımından önce, içeride kullanılabilir nitelikte eşyalar toplanarak çeşitli cezaevlerine gönderildi.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından 2 dozerle sürdürülen yıkım çalışmalarının yaklaşık 15 gün içerisinde tamamlanacağı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2005 Cuma 13:27:19
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?