2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

CHP aday adayından özeleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Belediye Başkan aday adayı Çetin Apa, CHP'de aday olmanın seçimi kazanmaktan daha zor olduğunu söyledi.


CHP'den Denizli Belediye Başkan aday adayı olan Çetin Apa, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi'nde eşi Gülnur Apa ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

CHP'ye şu ana kadar merkez ilçe belediye başkanlığı için kendisinden başka aday adaylığı başvurusu olmadığını belirten Apa, "CHP'den aday olmak seçim kazanmaktan zor. Seçimlerde mutlaka ön seçim olması gerekiyor" dedi. Mevcut siyasi yapıda birilerinin peşinden koşmaktan, onları hoşnut etmek için uğraşmaktan güçlerinin tükendiğini belirten Çetin Apa, "Sonunda herkes statükoya mahkum oluyor. CHP'de 2 dönemdir böyle devam ediyor" dedi.


2004 yılında da aday adayı olan Apa, geçen 5 yıllık sürede işleri dolayısıyla partinin herhangi bir kademesinde görev almadığını belirterek, "Bu yüzden 2009 seçimleri öncesi işimden ayrıldım. Yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı bir yeri emanet almak kolay bir iş değil. Belediye başkanlığı da tek başına yapılacak bir iş değil. Doğru insanlardan oluşan bir ekip gerekiyor. Biz bunun çalışmalarını da yaptık" dedi.

Yaşanan ekonomik krizden Denizli'nin büyük ölçüde etkilendiğini ileri süren Apa, CHP olarak bunu iyi görmeleri gerektiğini söyledi. CHP'nin son 25 yıldaki seçimlerde yüzde 28'den fazla oy alamadığını kaydeden Çetin Apa, "Sağ oyların bölünmemesi halinde başarıyı yakalamak zor. Biz Denizli'de MHP ve DP gibi partilerle birlikte hareket edilmemesi yönündeki düşüncelerimizi genel merkeze ilettik" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2009 Cumartesi 15:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?