6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

CHP Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OSMAN ÇAKIR'DAN CHP'YE ELEŞTİRİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, CHP'nin TRT Şeş ile Kürtçe propaganda için anlaşmasının Atatürk'ün kemiklerini sızlattığını söyledi.

Genişletilmiş İl Divan Toplantısı için Denizli'ye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Çakır, konakladığı Collasea Otel'de kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan ve İl Başkanı Zafer Kaplan ile birlikte basının karşısına çıkan Çakır, gündemdeki konuları değerlendirdi. Başbakan'ın kendinden önceki hükümetleri hiçe saydığını ileri süren Çakır, "Biliyorsunuz Sayın Başbakan kendisinden önceki hükümetlerin özellikle 57. hükümetin hiç birşey yapmadığını, borçlandığını ve o hükümetlerin borçlarını kendisinin ödediğini söyledi. Bu bir Başbakan için fevkalade üzücüdür, ibret vericidir. Eğer Başbakan da Allah korkusu, vicdan varsa sadece IMF borcunu değil, o tarihte devir aldığı toplam kamu borcunu, bugün bu borcu nereye getirdiğini de açıklamasını istiyorum. Yine söylüyorum Sayın Başbakan eğer Allah korkun varsa, bir Başbakan olarak bu ülkeye karşı sorumluluğun varsa toplam kamu borcunu nereden alıp nereye çıkardığını açıkla. Ben söyleyeyim. Toplam iç ve dış kamu borcu o gün senin iktidara geldiğinde 180 milyar dolardı, bugün 332 milyar dolar" dedi.

CHP'nin Aile Sigortası projesinin Kürtçe reklam ve tanıtım filmleriyle ilgili olarak TRT Şeş ile anlaşması ile ilgili soruyu da yanıtlayan Çakır, "Bunlar çok üzücü şeyler. Bu noktada yasa çıktı diye giderek iki dilli bir toplum yapısına gidişi kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bizim için asla söz konusu olamaz. CHP'nin bu gidişatı sanırım büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyor. Büyük Atatürk'ün partisinin Cumhuriyet'in kurucusu bir partinin bu hale düşmesi fevkalade üzüntü verici"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır ve beraberindekiler daha sonra Genişletilmiş İl Divan Toplantısına katılmak üzere otelden ayrıldılar.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OSMAN ÇAKIR'DAN CHP'YE ELEŞTİRİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2011 Pazar 13:14:05
Güncelleme :6 Mart 2011 Pazar 15:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?