2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

CHP il yönetimi Çameli'nde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Kavak, depremin meydana geldiği Çameli İlçesi'nde devletin hiç bir adım atmadığını ileri sürdü.


İlçe gezilerini sürdüren CHP Denizli İl Teşkilatı, önceki gün, 29 Ekim 2007 tarihinde depremin meydana geldiği ve maddi hasarın oluştuğu Çameli İlçesi ile bazı köylerinde incelemelerde bulundu. Yapılan ziyaretle ilgili olarak bugün il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, depremin meydana gelmesinin üzerinden 8 aylık bir süre geçmiş olmasına rağmen devletin hiç bir adım atmadığını, konutların yapılması için çivi bile çakılmadığını belirterek, "Depremzedeler, kışı zor şartlar altında geçirdiler" dedi.

Depremzedeler için gönderilen konteynırların çok küçük olduğunu ve bir ailenin bunların içinde yaşamasının imkansız olduğunu belirten Ali Kavak, "Görüştüğümüz vatandaşlar bize söyledikleri iddialarda, oturulamayacak durumda olan evlerle ilgili bazılarına oturulabilir, bazılarına oturulamaz raporu verildiğini söylediler. Depremde hasar gören evlerde bu insanları yaşamaya mecbur etmek doğru değil. Vatandaşların 'Başkasına ev yapılıyor, bize yapılmıyor' hissine kapılmaması gerekir" dedi. Son günlerde bazı deprem uzmanlarının Çameli-Fethiye bölgesinde 6.3 ile 7.3 arasında deprem olabileceğini açıkladıklarını belirten CHP Denizli İl Başkanı Ali Kavak, "Bu büyüklükteki bir depremde bölgede taş taş kalmayacak. Bir an önce bu konuda gerekenlerin yapılması gerekir" dedi.

..
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2008 Salı 16:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?